ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Γερά νεύρα για το αλαλούμ που έρχεται…

Γερά νεύρα για το αλαλούμ που έρχεται…

To απόλυτο… μπάχαλο αναμένεται να συμβεί εν όψει της συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων προκειμένου το δημόσιο να μειώσει το διοικητικό κόστος κατά 4 εκατ. ευρώ, καθώς έχει αποφασιστεί να μην αποσταλούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τα ταμεία αλλά οι ενδιαφερόμενοι να τα βρουν “σερφάροντας” στο ίντερνετ  προκειμένου να τα βρουν.

Με τη διαδικασία αυτή συν την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα κερδίσει το κράτος αλλά ο ηλικιωμένος θα πρέπει να έχει μάστερ στην πληροφορική για να τα καταφέρει διαδικτυακά. Βέβαια το κράτος τώρα σκέφτεται να τα “μπαλώσει” στέλνοντας τους ηλικιωμένους και τις νοικοκυρές στα ΚΕΠ.

Έτσι για πρώτη φορά, διαδικτυακή πρόσβαση στις βεβαιώσεις των συντάξεών τους για τα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012, θα έχουν από φέτος οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ, ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τις επόμενες ημέρες, μέσω του TAXIS. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται και σημαντική μείωση του διοικητικού κόστους ύψους 4 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου με συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα εκδοθεί εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία οι συνταξιούχοι των τριών παραπάνω ταμείων που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδί­κτυο δύνανται να εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Σημειώνεται ότι η διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων συντάξεων για φορολογική χρήση ακολουθείται για τελευταία φορά, καθώς από το 2014 το σύνολο των δεδομένων του Εθνικού Μητρώου Συντάξεων “Ήλιος” θα αποστέλλεται στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Με τη νέα αυτή διαδικασία, τα καταβληθέντα ποσά των συντάξεων θα προσυμπληρώνονται αυτόματα στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων, ώστε να κλείσει οριστικά μια πηγή διαρροής εσόδων, η οποία εκτιμάται, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, στα 85 εκατ. ευρώ ετησίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.