ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Λογαριασμοί ρεύματος: «Παγώνουν» για 5 μήνες οι χρεώσεις ΥΚΩ – Εξόφληση φυσικού αερίου σε 4 δόσεις

Όσα προβλέπει τροπολογία του υπ.Περιβάλλοντος

Λογαριασμοί ρεύματος: «Παγώνουν» για 5 μήνες οι χρεώσεις ΥΚΩ – Εξόφληση φυσικού αερίου σε 4 δόσεις

Τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, προβλέπει την αναστολή χρέωσης των ΥΚΩ (Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για διάστημα πέντε μηνών και συγκεκριμένα από την 1η Νοεμβρίου 2021 έως τις 21 Μαρτίου 2022.

Όπως σημειώνεται, οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας δεν περιλαμβάνουν τη σχετική χρέωση Υ.Κ.Ω. στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των αντίστοιχων πελατών. Το ποσό το οποίο δε χρεώνεται, καταχωρίζεται σε ειδικό πεδίο του λογαριασμού με σημείωση περί αναστολής καταβολής χρεώσεων για την παροχή υπηρεσιών Υ.Κ.Ω.

Παράλληλα, η τροπολογία προβλέπει την εξόφληση των λογαριασμών φυσικού αερίου σε 4 δόσεις για το διάστημα από 1/11/2021 έως 31/3/2021.

Οι προμηθευτές φυσικού αερίου δύνανται να εξοφλούν προς τους Διαχειριστές Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου τα χρηματικά ποσά των χρεώσεων που αντιστοιχούν στους πελάτες τους και τα οποία αφορούν χρεώσεις χρήσης -δυναμικότητας και ενέργειας -Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου, δυνάμει τιμολογίων των αρμόδιων Διαχειριστών, τα οποία εκδίδονται στο πλαίσιο των μεταξύ τους συναφθεισών συμβάσεων και αφορούν την περίοδο κατανάλωσης φυσικού αερίου από 1.11.2021 έως και 31.12.2021, ως εξής:

α) το συνολικό ποσό του Φόρου Προοτιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) εκάστου τιμολογίου, καθώς και το ποσό της καθαρής αξίας εκάστου τιμολογίου που αφορά τις χρεώσεις χρήσης Δικτύου Διανομής των λοιπών Πελατών, πλην Οικιακών, κατά την ημερομηνία εξόφλησης, και

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

β) το ποσό της καθαρής αξίας εκάστου τιμολογίου που αφορά τις χρεώσεις χρήσης Δικτύου Διανομής των Οικιακών Πελατών, με διακανονισμό αζημίως και ατόκως για Προμηθευτή, σε 4 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, οι οποίες εξοφλούνται έως τη δέκατη ημερολογιακή ημέρα εκάστου μήνα, η πρώτη εκ των οποίων εξοφλείται τον Μάρτιο του 2022 για τον μήνα Νοέμβριο του 2021 και η δεύτερη τον Απρίλιο του 2022 για τον μήνα Δεκέμβριο του 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.