Καταγγελία από εμποροϋπαλλήλους: «Εργοδότες λένε σε υπαλλήλους που νοσούν με κορωνοϊό να μη δηλώσουν ότι είναι θετικοί»

«Νοσεί πάνω από το 10-15% του προσωπικού»

Καταγγελία από εμποροϋπαλλήλους: «Εργοδότες λένε σε υπαλλήλους που νοσούν με κορωνοϊό να μη δηλώσουν ότι είναι θετικοί»

Για το πως επηρεάζει ο κορωνοϊός το εμπόριο μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή η πρόεδρος των εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ντίνα Γκογκάκη.

«Είναι πολλές οι επιχειρήσεις και χαρακτηριστικές οι καταγγελίες που έχουμε τις τελευταίες ημέρες με καταστήματα στα οποία νοσεί πάνω από το 10-15% του προσωπικού. Σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη είχαμε 40 κρούσματα, την Παρασκευή άλλα 30 και ο αριθμός καθημερινά αυξάνεται. Τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων είναι εντελώς ελλιπή, δεν τηρούνται, ουσιαστικά δεν υπάρχουν», τόνισε η κυρία Γκογκάκη.

Σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, υπάρχουν αναφορές για εργοδότες που λένε στους εργαζόμενους που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό να προσέλθουν στον χώρο εργασίας τους παίρνοντας απλά ένα παυσίπονο.

Παρέθεσε, μάλιστα, ορισμένα περιστατικά από χθεσινές καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εργοδότες λένε στους υπαλλήλους πως αν δεν θέλουν να χάσουν το μεροκάματό τους, να μη δηλώσουν ότι είναι θετικοί στον ιό, γιατί ούτως ή άλλως τα συμπτώματα δεν είναι και τόσο σοβαρά.

Η κυρία Γκογκάκη τόνισε, ακόμη, ότι η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει και μέσα στους χώρους δουλειάς, με τους εργαζομένους στο εμπόριο, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με χιλιάδες καταναλωτές, να είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι.

«Χρειάζεται να παρθούν επιπλέον μέτρα για την προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων όσο και των καταναλωτών. Δεν υπάρχει καμία ιχνηλάτηση, δεν τηρείται κανένα μέτρο, καμία απόσταση, δε γίνεται καμία απολύμανση», σημείωσε η πρόεδρος των εμποροϋπαλλήλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο και φαίνεται ότι παίζουν με την υγεία μας ότι το μόνο κριτήριο είναι οι αντοχές της οικονομίας και όχι η υγεία των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Γι’αυτό λένε πενθήμερη καραντίνα και η εργοδοσία, πατώντας πάνω σε αυτά τα πρωτόκολλα, ξεσαλώνει μέσα στους χώρους δουλειάς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.