Κτηματαγορά: Δίμηνη παράταση για τις μεταβιβάσεις ακινήτων με βεβαίωση μηχανικού

Η παράταση ήταν ένα αίτημα που είχε υποβάλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων

Κτηματαγορά: Δίμηνη παράταση για τις μεταβιβάσεις ακινήτων με βεβαίωση μηχανικού

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, έχουν πλέον τη δυνατότητα να μεταβιβάσουν την περιουσία τους με τη χρήση βεβαίωσης μηχανικού -και όχι με την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου- μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε δίμηνη παράταση έως και τις 31 Μαρτίου στη δυνατότητα ολοκλήρωσης των μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω της βεβαίωσης μηχανικού χωρίς την υποχρέωση σύνταξης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δοθεί δίμηνη παράταση, έως τις 31 Μαρτίου 2022, για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες. Η παράταση ήταν ένα αίτημα που είχε υποβάλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αρμόδιος υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς δήλωσε σχετικά ότι «λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, δίνουμε τη δυνατότητα της εύρυθμης ολοκλήρωσης στις μεταβιβάσεις ακινήτων σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέσω της βεβαίωσης μηχανικού. Οφείλω παράλληλα να επισημάνω ότι η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τις αρχές του 2021 και ήδη έχουν γίνει περί τις 20.000 καταχωρίσεις ακινήτων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.