Η παράταση ήταν ένα αίτημα που είχε υποβάλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, έχουν πλέον τη δυνατότητα να μεταβιβάσουν την περιουσία τους με τη χρήση βεβαίωσης μηχανικού -και όχι με την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου- μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε δίμηνη παράταση έως και τις 31 Μαρτίου στη δυνατότητα ολοκλήρωσης των μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω της βεβαίωσης μηχανικού χωρίς την υποχρέωση σύνταξης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δοθεί δίμηνη παράταση, έως τις 31 Μαρτίου 2022, για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες. Η παράταση ήταν ένα αίτημα που είχε υποβάλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αρμόδιος υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς δήλωσε σχετικά ότι «λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, δίνουμε τη δυνατότητα της εύρυθμης ολοκλήρωσης στις μεταβιβάσεις ακινήτων σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέσω της βεβαίωσης μηχανικού. Οφείλω παράλληλα να επισημάνω ότι η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τις αρχές του 2021 και ήδη έχουν γίνει περί τις 20.000 καταχωρίσεις ακινήτων».