ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η Ελλάδα για την επίτευξη των στόχων του μνημονίου, αλλά πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες πάταξης της φοροδιαφυγής και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να προσελκύσει ξένους επενδυτές, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Christine Lagarde σε συνέντευξη που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση την Τρίτη.

Εντός της ημέρας καταφθάνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας στα πλαίσια μίας ακόμη επιθέωρησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την έγκριση της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης.

Η ύφεση συνεχίζεται για έκτη συνεχή χρονιά, με την ανεργία να παραμένει στο ιστορικό υψηλό του 27%. Ωστόσο, τα ελληνικά ομόλογα και οι μετοχές προσελκύσουν κάποιο ενδιαφέρον τελευταία μετά τα εύσημα της τρόικας για τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Ερωτηθείσα εάν η Ελλάδα απέχει ή βρίσκεται κοντά στο να γίνει “success story” — όρος που πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο μήνα — είπε: “Πραγματικά ελπίζω ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει success story.”

“Υπάρχουν κάποιες πραγματικά θετικές εξελίξεις, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα σε ό,τι αφορά την είσπραξη φόρων, την ανεξαρτησία της φορολογικής διοίκησης και τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας”, είπε η Lagarde.

Η Lagarde είπε ότι η Αθήνα πρέπει να αυξήσει τα δημόσια έσοδα και να ανοίξει την αγορά εργασίας για να τονώσει την ανάπτυξη. Την προηγούμενη εβδομάδα το ΔΝΤ έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 2,26 δις δολαρίων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της τρόικας αυτή την εβδομάδα, η Αθήνα αναμένεται να ασκήσει πιέσεις για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 23%.

Η τρόικα θα αξιολογήσει ακόμα την πρόοδο της χώρας σχετικά με τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.