ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

“Αρνητικό το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα”

“Αρνητικό το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα”

Επενδύσεις ακούμε αλλά επενδύσεις δεν έρχονται!

Αμεση ανάγκη για ένα νέο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων έχει η Ελλάδα σύμφωνα με την ετήσια παγκόσμια έκθεση «World Investment Report 2013» του ΟΗΕ, καθώς το επενδυτικό κλίμα στη χώρα είναι ακόμη αρνητικό και υπολείπεται σημαντικά των άλλων χωρών που βρίσκονται υπό μνημονιακό καθεστώς.

Στην παγκόσμια έκθεση αναφέρεται, πως οι ξένες άμεσες επενδύσεις υπερδιπλασιάστηκαν στην Ελλάδα για το 2012, καθώς αυξήθηκαν στα 2,945 δισ. δολάρα από το 1,1 δισ. του 2011,ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία της United Nations Conferenceon Trade and Development, η Ελλάδα έχει ακόμη ιδιαιτέρως αρνητικό κλίμα όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, σε ποσοστό κάτω του μέσου όρου των αναπτυσσόμενων χωρών.

«Η Ελλάδα αναγνωρίζει την ανάγκη να είναι προσεκτική ώστε οι εισροές να εξυπηρετούν επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας, όμως με την ανεργία στο 27% «οφείλουμε να καλωσορίζουμε οποιαδήποτε επένδυση δημιουργεί θέσεις εργασίας και τηρεί τους περιβαλλοντικούς όρους αλλά και την εργατική νομοθεσία της χώρας», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, σύμφωνα με τα Νέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.