Αποτυχία του προϋπολογισμού τον Ιούνιο

Αποτυχία του προϋπολογισμού τον Ιούνιο

O προϋπολογισμός τον Ιούνιο δεν τρέχει και προκαλεί τρόμο η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Τα έσοδα βρίσκονται σε οριακό σημείο, παρότι οι δαπάνες έχουν μειωθεί σημαντικά.

Παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αποδίδουν τη μείωση των εσόδων στην καθυστέρηση αποστολής των εκκαθαριστικών για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας προηγούμενων ετών, στις αλλεπάλληλες παρατάσεις που έχουν δοθεί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αλλά και στη βαθιά ύφεση που βιώνει η αγορά.

Μόνο από τους φόρους στην περιουσία η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα είναι πάνω από 300 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να καλυφθεί αυτό το κενό τους επόμενους έξι μήνες. Βεβαίως είναι πια σαφές ότι τα νοικοκυριά δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, όταν θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Τον Μάιο, τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν πάνω από 800 εκατ. ευρώ ενώ από την αρχή του έτους έχουν αυξηθεί κατά 3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της είσπραξης των φόρων καθώς στους τελευταίους μήνες του έτους θα υπάρχουν για τον απλό φορολογούμενο πολλές δυσβάσταχτες υποχρεώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.