”Ψηφίζουν” Ελλάδα οι Αυστριακοί

”Ψηφίζουν” Ελλάδα οι Αυστριακοί

Ο νούμερο ένα προορισμός των Αυστριακών για το φετινό καλοκαίρι παραμένει η Ελλάδα, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση ακόμη και κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων.

Όπως αναφέρει η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα, «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση για διακοπές», παρά τις οικονομικές αναταράξεις, η Ελλάδα παραμένει για τους Αυστριακούς «το απόλυτο νούμερο ένα», ως τουριστικός προορισμός με αεροπλάνο. 

Χαρακτηριστικό είναι και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» με τίτλο, «Τάσεις στις διακοπές-Η Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση», στο οποίο υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα, ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών με αεροπλάνο, παρουσιάζει εφέτος το καλοκαίρι κατακόρυφη άνοδο και έπειτα από μια σημαντική πτώση των διανυκτερεύσεων μέσα στο 2011 και 2012.

Τουριστικοί πράκτορες της Αυστρίας κάνουν λόγο για αύξηση των κρατήσεων προς ελληνικούς προορισμούς της τάξης του 20% και πάνω. 

Επισημαίνεται ακόμη πως η Ελλάδα με τα 3.054 νησιά της, βρίσκεται φέτος στην κορυφή των προορισμών όχι μόνο για όσους ταξιδεύουν ιδιωτικά, αλλά και εκείνων που έχουν κάνει κρατήσεις μέσω ταξιδιωτικών γραφείων τις τελευταίες εβδομάδες. 

«Τα δύο τελευταία χρόνια εξαιτίας της κρίσης και των επιπτώσεών της η Ελλάδα είχε χάσει πολλούς τουρίστες, που προτίμησαν άλλους μεσογειακούς προορισμούς, το 2013 ο αριθμός των κρατήσεων για την Ελλάδα αυξήθηκε σημαντικά λόγω των σταθερών τιμών, την ακόμα πιο θερμή φιλοξενία των Ελλήνων και τις εμπειρίες όσων ταξίδεψαν πέρυσι», δηλώνει στην εφημερίδα ο επικεφαλής του ομίλου TUI, Γιόζεφ Πέτερλαιτνερ. 

Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος «Οι Αυστριακοί μεταβαίνουν μαζικά στην Ελλάδα», με τον οποίο κυκλοφορεί η εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ», η οποία παρουσιάζει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για τις προτιμήσεις των Αυστριακών υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση με το 12% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πως προτίθενται να επισκεφθούν φέτος τη χώρα μας.

«Σαφή νικητή» του εφετινού καλοκαιριού, χαρακτηρίζει την Ελλάδα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο επικεφαλής πωλήσεων του ταξιδιωτικού οργανισμού Gulet, που ανήκει στον όμιλο TUI, Ράινχαρντ Γκρούμπχοφερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.