100 εκατ. το μήνα χάνει ο ΕΟΠΥΥ

100 εκατ. το μήνα χάνει ο ΕΟΠΥΥ

Κάθε μήνα οι εισφορές που συγκεντρώνει ο ΕΟΠΥΥ είναι λιγότερες κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, από αυτές που θα έπρεπε να εισπράττονται. Την εικόνα αυτή που αποτυπώνεται στα προσωρινά στοιχεία του πενταμήνου έδωσε νέος διοικητής του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώνοντας τους βουλευτές ότι ενώ κάθε μήνα θα έπρεπε να μπαίνουν στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ 360 εκατομμύρια ευρώ, τελικά μπαίνουν μόλις 250 εκατομμύρια.     

Ωστόσο ο νέος διοικητής του ΕΟΠΥΥ ήταν καθησυχαστικός διότι, όπως τόνισε, οι εκτιμήσεις είναι πως οι εισφορές θα βελτιωθούν στο δεύτερο εξάμηνο και διότι η δημόσια χρηματοδότηση είναι συνεπής και αν υπάρξει πρόβλημα το κράτος θα στηρίξει τον Οργανισμό.

Ο κ. Κοντός είχε κληθεί σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να εγκριθεί ο διορισμός του στη θέση του διοικητού του ΕΟΠΥΥ. Ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας ο οποίος έχει στην αρμοδιότητά του τον ΕΟΠΥΥ είπε ότι ο συγκεκριμένος Οργανισμός, ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί από έναν γίγαντα με πήλινα πόδια, σε έναν οργανισμό βιώσιμο.

Όπως εξήγησε ο νέος διοικητής του ΕΟΠΥΥ, πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αντιμετώπιση του προβλήματος της χρηματοδότησης του Οργανισμού, στην οργανωτική και διοικητική του ανασυγκρότηση, στις εκκρεμότητες που υπάρχουν ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΕΟΠΥΥ και στην ουσιαστική ενοποίηση των ταμείων. Ως προς τον ρόλο και τη φυσιογνωμία του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Κοντός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δίλημμα αν ο Οργανισμός θα είναι αγοραστής ή πάροχος υπηρεσιών υγείας. Θα είναι και τα δύο.

Πολλοί βουλευτές έθεσαν το ζήτημα των ελλείψεων στον τομέα της στοματικής υγείας. Επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας οδοντίατρος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ με συνέπεια οι ασφαλισμένοι να επιβαρύνονται σημαντικά.

“Στο νέο οργανόγραμμα του ΕΟΠΥΥ προβλέπεται αλλά δεν υλοποιείται πακέτο οδοντιατρικών υπηρεσιών. Είναι όμως κάτι που θα το δούμε διότι οι οδοντιατρικές υπηρεσίες είναι πράγματι ακριβές και σε περίοδο κρίσης πολλοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν”, είπε ο κ. Κοντός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.