ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ έχει ενοχλήσει πολλούς»

«Η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ έχει ενοχλήσει πολλούς»

Διευκρινίσεις για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αλλά και εξαπολύοντας βολές προς πάσα κατεύθυνση, ο τέως πρόεδρος του Οργανισμού, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ έχει ενοχλήσει πολλούς και κάποιοι προσπαθούν να μηδενίσουν τις προσπάθειες της Διοίκησης και των λιγοστών υπαλλήλων που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να επιλύσουν τις χρόνιες παθογένειες, που κληρονόμησε ο Οργανισμός από τα ενταχθέντα ταμεία».

«Η τακτική του Ποντίου Πιλάτου είναι και σήμερα επίκαιρη» λέει ο κ. Παπαγεωργόπουλος και προσθέτει πως «η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θεωρεί καλοδεχούμενη την καλόπιστη κριτική, όμως έχει την αξίωση πέρα από τα πρόσωπα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως αναλώσιμα, στη σπουδαία και καινοτόμο προσπάθεια δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ, να υπηρετήσουν τη Δημόσια Υγεία του Ελληνικού λαού, ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει σαν θεσμός να υποστηρίζεται από όλους κατά το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί γιατί αφορά την Υγεία όλων μας».

Επιπλέον, αναφέρει ότι «για την κατάσταση που κληρονόμησε ο ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία για τα ληξιπρόθεσμα, για την υποχρηματοδότηση, τη μη μεταφορά υπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και για τις μηνιαίες αποζημιώσεις ενοικίων των Μονάδων του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και για τη μη ολοκλήρωση ακόμη του διαγωνισμού για την προμήθεια αντιδραστηρίων για τις Μονάδες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (2006-2007), καθώς και όσον αφορά στον κακό σχεδιασμό της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ χωρίς οργανόγραμμα και στρατηγικό σχεδιασμό, μάλλον φταίει η Διοίκηση και οι λιγοστοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ».

Στην ανακοίνωση ο τ. πρόεδρος του Οργανισμού διευκρινίζει ακόμη ότι η έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, αφορούσε νοσήλια εξωτερικού ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ πριν την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, και προκλήθηκε έπειτα από παρέμβαση της Διοίκησης του Οργανισμού, διαβεβαιώνοντας τους ασφαλισμένους ότι «η νοσηλεία στο εξωτερικό γίνεται πλέον σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ και η νομιμότητα τηρείται με ευλάβεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.