Πτώση 47% στις επενδύσεις σε ελληνικά ακίνητα

Πτώση 47% στις επενδύσεις σε ελληνικά ακίνητα

Κατά 47% θα βουτήξουν οι επενδύσεις σε ακίνητα φέτος σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διεθνούς εταιρείας συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield, σε αντίθεση με τη διεθνή τάση, η οποία δείχνει αύξηση της τάξης του 6%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς, την τελευταία πενταετία η πτώση στις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 37% μέχρι το τέλος του χρόνου. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν για παράδειγμα ότι από το 2009 έως και το τέλος του 2012 η πτώση στις τιμές των κατοικιών ξεπέρασε το 25%, τάση η οποία εμφανίζεται στους ίδιους ρυθμούς και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, φθάνοντας το 11,5%. Υπολογίζεται ότι αν η τάση αυτή συνεχισθεί για ολόκληρο το έτος τότε η μείωση στις τιμές θα διαμορφωθεί για το διάστημα από το 2009 που ξεκίνησε η υποχώρηση των τιμών έως και τα τέλη του έτους γύρω στο 37%.

Η πτωτική τάση πιθανότατα θα επιβαρυνθεί με την νέα φορολογική επιδρομή που αναμένεται με τον νέο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα αυξήσει ακόμα περισσότερο το κόστος ιδιοκτησίας ακινήτων.

Μεσίτες και κατασκευαστές χρεώνουν στην κυβερνητική πολιτική την νέκρωση της κτηματαγοράς, υποστηρίζοντας ότι η συνεχής αύξηση των φόρων, έχει δεκαπλασιάσει τα βάρη των ιδιοκτητών και έχει «κατεδαφίσει» την αγοραστική τους αξία.

Και εμείς αναρωτιόμαστε, άραγε δεν το ξέρουν; Ή αφελείς είναι, ή επίτηδες το κάνουν. Και επειδή στην “πονηριά” το πολιτικό μας σύστημα έχει δώσει διαπιστευτήρια, εύκολα βρίσκουμε και την απάντηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.