Ποιοι είναι οι 4.800 δημόσιοι υπάλληλοι που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο

Ποιοι είναι οι 4.800 δημόσιοι υπάλληλοι που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο

Σενάρια για τη διαθεσιμότητα επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να συμπληρωθεί η λίστα με τους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα το Σεπτέμβριο.

Όπως γράφει τη Δευτέρα η εφημερίδα «Έθνος», η κυβέρνηση έχει καταλήξει για το πρώτο «κύμα» των 4.260 διαθέσιμων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οι οποίοι, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, θα προέρχονται από την κατάργηση 1.976 θέσεων εκπαιδευτικών στην τεχνική εκπαίδευση, από τους σχολικούς φύλακες (2.234) και από 50 οδηγούς και τεχνικούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για τους εναπομείναντες 8.296 «διαθέσιμους» υπαλλήλους του Σεπτεμβρίου έχουν «κλειδώσει» οι 3.496 δημοτικοί αστυνομικοί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται σενάρια, σύμφωνα με τα οποία θα βρεθούν οι υπόλοιποι 4.800 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα.

Στο στόχαστρο πλέον μπαίνουν:

– 350 πολιτικοί μηχανικοί από τις κτιριακές υποδομές

– 1.000 υπάλληλοι του ΙΓΜΕ και του ΟΕΚ

– 1.270 αγροφύλακες

– 1.956 καθηγητές ολυμπιακής εκπαίδευσης

– 1.000 εργαζόμενοι από τις διευθύνσεις υγείας

– 700 εκπαιδευτικοί

– 5.000 ως 6.000 υπάλληλοι των ΟΤΑ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.