ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η ανεργία βάζει “βόμβα” στον Προϋπολογισμό

Η ανεργία βάζει “βόμβα” στον Προϋπολογισμό

  Η ανεργία υπολογίζεται ότι μπορεί να ανοίξει «τρύπα» τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ στον δημοσιονομικό σχεδιασμό των επόμενων μηνών, εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ- και όχι μόνο- για περίπου μια μονάδα υψηλότερη ανεργία έναντι των προβλέψεων της Τρόικα και του οικονομικού επιτελείου, καθώς σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης για κάθε μισή μονάδα ανεργίας χάνονται περίπου 250 εκατ. ευρώ.

  Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο, σύμφωνα με την Έκθεση του Οργανισμού, είναι ότι πέρα από τη περαιτέρω αύξηση της ανεργίας στο 28,4% από 27,8% φέτος, προβλέπεται ύφεση για μια ακόμα χρονιά (1,2%), κάτι που εάν επιβεβαιωθεί θα έχει επιπτώσεις και στα φορολογικά έσοδα της επόμενης χρονιάς, διευρύνοντας έτσι τη “τρύπα” στον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών.

  Πέρα από τις επιπτώσεις στο δημοσιονομικό πεδίο, τα στοιχεία και οι προβλέψεις της Έκθεσης του ΟΟΣΑ αναδεικνύουν και το “βάρος” πάνω στους εργαζόμενους από τις αλλεπάλληλες αλλαγές στην εργατική νομοθεσία και τις μειώσεις αποδοχών. Οι μέσες πραγματικές αποδοχές και μάλιστα σε όρους Μονάδων Αγοραστικής Δύναμης διαμορφώθηκαν πέρσι στις 26.063 δολάρια, όταν ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 43.523 δολάρια. Όσον αφορά, δε, στη σύγκριση με τις έτερες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, μόνο η Πορτογαλία βρίσκεται χαμηλότερα και συγκεκριμένα στις 23.098 δολάρια, μια διαφορά που υπήρχε όμως και πριν από το ξέσπασμα της κρίσης. Αντιθέτως οι μέσες πραγματικές αποδοχές σε όρους ΜΑΔ στην Ιρλανδία είναι 51.565 δολάρια και στην Ισπανία- που βρίσκεται υπό παρακολούθηση- στις 34.525 δολάρια.

  Αναφορικά με τη πορεία των αποδοχών στη τελευταία διετία, το 2011 μειώθηκαν κατά 5,6% και το 2012 κατά 4,5% περαιτέρω, ενώ το μοναδιαίο κόστος εργασίας υποχώρησε κατά 5,2% και 7,6% αντιστοίχως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.