ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Από μηδενική βάση ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

Από μηδενική βάση ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

Έτσι πάει στην Ελλάδα σκεφτόμαστε πολύ ειδικά όταν είναι να βάλουμε φόρους.

Μετά από ενάμιση χρόνο συζητήσεων και διαβουλεύσεων, όπου μεσολάβησαν αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της διακομματικής επιτροπής αλλά και συσκέψεις σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα πολιτικά εμπόδια που είχαν εμφανιστεί στις αρχές του έτους (κυρίως το εάν και πώς θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια), ο σχεδιασμός του Ενιαίου Φόρου ξαναγυρνά στο… μηδέν, καθώς όπως διαφάνηκε στη πρόσφατη επιθεώρηση της Τρόικα, οι δανειστές εξακολουθούν να διατηρούν έντονες επιφυλάξεις τόσο για την απόδοση του νέου Φόρου όσο και για την εισπραξιμότητα του, με δεδομένο ότι οι εφορίες θα αναλάβουν εφεξής την είσπραξη του.

Εργο της Ομάδας Εργασίας, που αποτελείται μόνο από υπηρεσιακούς με επικεφαλής τον Σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών, είναι να δημιουργήσει το πλαίσιο του νέου φόρου αλλά και να σχεδιάσει εκείνες τις δράσεις, που θα διασφαλίζουν την είσπραξη του φόρου. Με δεδομένο, πάντως, ότι το πόρισμα της Ομάδας θα παραδοθεί το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου, είναι προφανές ότι τον τελευταίο λόγο θα έχει η Τρόικα, που θα βρίσκεται στην Αθήνα για τη νέα επιθεώρηση.

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2013

Αριθ. Πρωτ.:Δ6Α 1114155 ΕΞ2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ Α’

Ταχ. Δ/νση : Λεωχάρους 2

Ταχ. Κωδ. : 101 84 ΑΘΗΝΑ

Πληροφορίες : Κ. Γκίκας

Τηλέφωνο : 210 – 33.11.291

FAX : 210 – 32.30.829

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ : «Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Εργασίας για την δημιουργία πλαισίου πολιτικής για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων και τον σχεδιασμό των απαιτούμενων δράσεων για την εισπραξιμότητα αυτού».

O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) Του άρθρου 89 και 128 του π.δ. 284/1988 (Α’ 128 & 165) «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

β) Του π.δ. 185/2009 (Α΄ 213) «Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών, συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μετονομασία του σε «Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας».» και του π.δ. 189/2009 (Α΄ 221) «Καθορισμός και ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων».

γ) Της υποπαραγράφου Ε2 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α΄ 222) «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016 – Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016», όπως ισχύει.

δ) Του άρθρου 19 του ν. 1599/1986 (A΄ 75) «Σχέσεις Κράτους – Πολίτη, καθιέρωση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε και κωδικοποιήθηκε με τις διατάξεις του ν. 2690/1999 (Α΄ 45) «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις».

ε) Του άρθρου 17 του ν. 3205/2003 (Α΄ 297) «Μισθολογικές ρυθμίσεις λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος και άλλες συναφείς διατάξεις», όπως αντικαταστάθηκε από τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 3833/2010 (Α΄ 40) «Προστασία της Εθνικής Οικονομίας-Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» και του άρθρου 21 του ν. 4024/2011 (Α΄ 226) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», όπως ισχύει.

2. Τα από 12 και 15/07/2013 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα οποία αφορούν στην έκδοση σχετικής με το θέμα απόφασης.

3. Την αριθ. Δ6Α 1015213ΕΞ 28.1.2013 (Β΄ 130 και 372) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού Οικονομικών «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών».

4. Την αριθ. 1001939 ΕΞ/29-1-2010 (Β΄ 77) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και εξουσιοδότηση υπογραφής «Με εντολή Υπουργού» στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών».

5. Το γεγονός ότι, από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Α. Συνιστούμε Ομάδα Εργασίας, για την δημιουργία πλαισίου πολιτικής για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων και τον σχεδιασμό των απαιτούμενων δράσεων για την εισπραξιμότητα αυτού.

Β. Συγκροτούμε την παραπάνω ομάδα και ορίζουμε τα μέλη αυτής, ως εξής:

1. Θεόφιλο Χατζόπουλο, σύμβουλο στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, ως Συντονιστή.

2. Ανθή Δάρρα, υπάλληλο με βαθμό Β’, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Προσωπικού Λειτουργίας και Εκμάθησης Η/Υ, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Εισαγωγής και Ελέγχου Στοιχείων Η/Υ (Δ32) της Γενικής Διεύθυνσης ΚΕ.Π.Υ.Ο. της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ως μέλος.

3. Γεώργιο Λασκαρίδη, υπάλληλο με βαθμό Γ΄, του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής – ειδικότητας Επιστήμης Η/Υ, που υπηρετεί με απόσπαση στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ως μέλος.

4. Ευαγγελία Σαμοΐλη, υπάλληλο με βαθμό Γ’ του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Εφαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ) (Δ30) της Γενικής Διεύθυνσης ΚΕ.Π.Υ.Ο., ως μέλος.

5. Γεώργιο Μακρή, υπάλληλο με βαθμό Γ’, του κλάδου ΤΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Φορολογίας Κεφαλαίου (Δ13) της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Περσεφόνη Διαμαντοπούλου, υπάλληλο με βαθμό Β’, του κλάδου ΔΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.

6. Μαριάννα Κουνατίδη, υπάλληλο με βαθμό Δ΄, του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού, ως μέλος.

7. Σταμάτιο Εζόβαλη, σύμβουλο στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ως μέλος.

Γ. Χρέη Γραμματέα της Ομάδας Εργασίας θα εκτελεί το μέλος που θα ορίσει ο συντονιστής αυτής.

Δ. Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι:

α) Η δημιουργία πλαισίου πολιτικής για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

β) Η ανάλυση και οριστικοποίηση των παραμέτρων του νέου φόρου και

γ) Ο σχεδιασμός δράσεων που είναι αναγκαίες για την εισπραξιμότητα του φόρου αυτού.

Ε. Η διάρκεια λειτουργίας της Ομάδας Εργασίας ορίζεται μέχρι την 15/09/2013.

ΣΤ. Η ομάδα εργασίας θα συνεδριάζει εντός των ωρών του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, σε κατάστημα του Υπουργείου Οικονομικών, που θα ορίζει ο Συντονιστής αυτής.

Με εντολή Υπουργού

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.