ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Σημαντική για τον τουρισμό η μείωση του ΦΠΑ»

«Σημαντική για τον τουρισμό η μείωση του ΦΠΑ»

«Η μείωση του ΦΠΑ είναι σημαντική για τον τουρισμό γιατί ενισχύει την ανταγωνιστικότητά μας, ειδικά σε μια περίοδο που αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Θα δούμε πώς θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο εντός του 2013 και ελπίζουμε πως όλοι θα συμβάλουν ώστε να μπορέσει αυτό το μέτρο να γίνει μόνιμο και να μπορέσει να δώσει την ώθηση στον κλάδο της εστίασης και στον τουρισμό».

Αυτό τόνισε η υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι τώρα απομένει στον ιδιωτικό τομέα και στους επιχειρηματίες να δείξουν ότι αυτή η μείωση -η οποία σε πρώτη φάση θα οδηγήσει και σε μείωση στα έσοδα του κράτους- θα μπορέσει να δώσει τέτοια ώθηση στην κατανάλωση ώστε να ισοσκελιστεί η άμεση μείωση στα έσοδα.

Η κα. Κεφαλογιάννη απαντώντας σε ερώτηση αν αναμένεται και μείωση του ΦΠΑ στα τουριστικά πακέτα, σημείωσε: «Θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ώστε αυτό το μέτρο να λειτουργήσει θετικά, γιατί αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της επιχειρηματολογίας για την περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών στο τουριστικό πακέτο. Μην ξεχνάμε ωστόσο ότι ο ΦΠΑ στη διαμονή είναι πολύ χαμηλός και ως χώρα έχουμε κρατηθεί σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες στον τουρισμό για τις οποίες θα θέλαμε -και επιδιώκουμε- να δούμε στο μέλλον μείωση των φορολογικών συντελεστών».

Το θέμα της ελάφρυνσης της φορολόγησης είναι γενικότερος στόχος της κυβέρνησης, προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.