ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

”Φρένο” Σόιμπλε στη συζήτηση για νέο κούρεμα

”Φρένο” Σόιμπλε στη συζήτηση για νέο κούρεμα

«Η κρίση του ευρώ δεν έχει περάσει, δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στην πρώτη του ομιλία στην Αθήνα ενώ έκανε έκκληση να μη συνεχιστεί η συζήτηση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους καθώς, όπως είπε, «δεν είναι προς όφελός σας».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που πραγματοποιεί επίσκεψη-«αστραπή» στην ελληνική πρωτεύουσα, βρίσκεται στην Αθήνα από τις 11:00 το πρωί,  και  αυτή την ώρα  ( 14.00) βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Παρόντες στη συνάντηση θα είναι οι κκ. Γ. Στουρνάρας και Κ. Χατζηδάκης 

Νωρίτερα, σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον ο κ Σόιμπλε δήλωσε  ότι «η Ελλάδα ανακτά την ανταγωνιστικότητά της». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «Νιώθουμε βαθύ σεβασμό για τις προσπάθειές σας και αν τα καταφέρετε, θα τα έχουμε καταφέρει».

Η στρατηγική που ακολούθησαν από την αρχή της κρίσης οι Ευρωπαίοι έχει στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση, είπε ακόμη ο κ. Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι τα προγράμματα προσαρμογής απαιτούν βαθιές μεταρρυθμίσεις.

Ο Γερμανός υπουργός επεσήμανε επίσης πως η Ελλάδα και οι Έλληνες «βιώνουν χαλεπούς καιρούς», αλλά υπενθύμισε πως και η Γερμανία είχε βρεθεί σε μια αντίστοιχη θέση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «πριν από δέκα χρόνια, οι Γερμανοί είμαστε οι ασθενείς της Ευρώπης».

Τον έπιασαν τα κλάματα τον Σόιμπλε για τους Έλληνες, φυσικά καμία αναφορά για τις αποζημιώσεις, αλλά σε αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη και η κυβέρνηση που έχει δώσει γη και ύδωρ στους Γερμανούς. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.