ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι γιατροί του Πειραιά καταγγέλλουν αυθαιρεσία στα κονδύλια του ΕΣΥ

Οι γιατροί του Πειραιά καταγγέλλουν αυθαιρεσία στα κονδύλια του ΕΣΥ

Αυθαιρεσία στην κατανομή των κονδυλίων για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) καταλογίζει στον διοικητή της ΥΠΕ ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ) και νοσοκομειακοί γιατροί των ιδρυμάτων της περιοχής και ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΠ, «ο Διοικητής της Β΄ ΥΠΕ ( Πειραιά, Δ. Αττικής, Νήσων Αιγαίου) κ. Ευδοκιμήδης διενήργησε προκλητικά ανισομερώς την κατανομή των 10 εκατ. της Κρατικής Επιχορήγησης-Ενίσχυσης του Υπουργείου Υγείας για τα 12 Νοσοκομεία της περιοχής αρμοδιότητάς του». Ειδικότερα, και σύμφωνα με την κατανομή  το ήμισυ του ποσού της κρατικής επιχορήγησης (5,1 εκατ. ευρώ) δόθηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» και τα υπόλοιπα χρήματα (4,9 εκατ. ευρώ) μοιράστηκαν στα 11 νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ -σημειωτέον ότι σε αυτά συγκαταλέγονται και νοσοκομεία στη νησιωτική χώρα τα οποία έχουν τεράστια προβλήματα λειτουργίας και βασίζονταν στη χρηματοδότηση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ ότι «δε διοικεί με κριτήρια διοικητικής αντικειμενικότητας και δεν λαμβάνει αποφάσεις μετά από διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους και εν προκειμένου με τους Διοικητές όλων των Νοσοκομείων». 

Χαρακτηρίζει  «προκλητική» την ενέργεια του κ. Ευδοκιμήδη και απευθυνόμενοι στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη ζητούν «την άμεση και καθοριστική παρέμβαση σας, για άρση της ανισότητας και αποκατάσταση της ισονομίας».

Παρέμβαση και των νοσοκομειακών γιατρών

Για το ίδιο θέμα έντονη ήταν η αντίδραση των εκπροσώπων των γιατρών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.  «Η 2η ΥΠΕ έχει να υποστηρίξει  πέντε μεγάλα νοσοκομεία γενικής εφημερίας κορμού (Νίκαια, Αττικό, Τζάνειο, Θριάσιο, Βούλα), ένα ογκολογικό (Μεταξά), δύο μεγάλα ψυχιατρικά (ΨΝΑ και Δρομοκαΐτειο) και πολλά σημαντικότατα νοσοκομεία και ΚΥ στα νησιά  του Αιγαίου. Ωστόσο από την επιχορήγηση των 10 εκ. ευρώ για το δεύτερο εξάμηνο, ο διοικητής  έδωσε στο «Αττικόν»  το ποσό των 5,1 εκατ. ευρώ. Το «Τζάνειο» έλαβε 650.000 ευρώ, το Νίκαιας 450.000 ευρώ, τα νοσοκομεία των νησιών… κάτι ψίχουλα και τα Ψυχιατρικά δεν έλαβαν κανένα ποσό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών του νοσοκομείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.