”Ο Σόιμπλε συνάντησε χθες μια πόλη φάντασμα”

”Ο Σόιμπλε συνάντησε χθες μια πόλη φάντασμα”

Η χώρα χρειάζεται ένα νέο κούρεμα στο χρέος της, εδώ και τώρα!», σχολιάζει ο συντάκτης του άρθρου που γλαφυρά περιγράφει την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην ελληνική πρωτεύουσα.

Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συνάντησε χθες μια πόλη φάντασμα. Είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα συντρίμμια των λανθασμένων πολιτικών που έχουν ασκηθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Με το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης, η Τρόικα είχε προβλέψει μια σύντομη επώδυνη περίοδο για την Ελλάδα, ωστόσο η κατάσταση σήμερα είναι εντελώς διαφορετική. Η Ελλάδα παραμένει δέσμια της ύφεσης, χωρίς να αχνοφαίνεται φως στην άκρως του τούνελ. Η ανεργία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για μια τόσο βαθιά κρίση. Αλλά η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο κούρεμα, προκειμένου να ελαφρυνθεί από το μεγάλο βάρος του χρέους. Οι Ευρωπαίοι ας το βαφτίσουν όπως θέλουν. Haircut, ελάφρυνση χρέους, κρατική χρεοκοπία. Αυτό είναι θέμα δευτερεύουσας σημασίας. Πρέπει όμως να γίνει. Αυτό που έχει σημασία είναι η Ελλάδα να λάβει μια δίκαιη ευκαιρία για να εξέλθει από το τούνελ της κρίσης με τις δικές της δυνάμεις.

Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα δεχθούν μεγάλο πλήγμα από ένα νέο ελληνικό κούρεμα. Δεν υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Και πλέον δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί η λύση αυτή. Μπορεί μόνο να καθυστερήσει, μέσω της εξής οδού: Χορήγηση νέων δανείων προς την Ελλάδα, με τον κόσμο να τρέφει φρούδες ελπίδες πως η χώρα μπορεί να τα αποπληρώσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.