ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

“Διαπραγμάτευση τέλος” για τις Κυριακές – Αντιδρούν οι έμποροι

“Διαπραγμάτευση τέλος” για τις Κυριακές – Αντιδρούν οι έμποροι

Ο διάλογος με τους εκπροσώπους της αγοράς, για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, τελείωσε. Αυτό προειδοποίησε ο Θανάσης Σκορδάς, καθώς επεσήμανε ότι αυτή η συζήτηση γίνεται επί οκτώ μήνες. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου όμως εξέφρασε φόβους για το μπέρδεμα που θα επικρατήσει.

Σε ότι αφορά την εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού με εκπροσώπους της αγοράς. Οπως ανέφερε ο κ. Σκορδάς μιλώντας στο ΣΚΑΪ, οι επαγγελματίες του χώρου θα έχουν κέρδος και όχι ζημιές αν ρίξουν τις τιμές.

Απαντώντας στο ζήτημα του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης προειδοποίησε ότι θα δημιουργηθεί μπάχαλο μετά την τροποποίηση που επιτρέπει σε περιφερειάρχες και τους δημάρχους (Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς) να αποφασίζουν για το ποιες Κυριακές θα είναι κλειστά τα καταστήματα. Μάλιστα όπως ανέφερε, οι έμποροι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας πάντως κάλεσε τους επαγγελματίες της εστίασης να μειώσουν τις τιμές έπειτα από τη μείωση του ΦΠΑ. Παράλληλα όμως ο Γιώργος Καββαθάς επεσήμανε πως αν βγει Αγορανομική διάταξη από το υπουργείο Ανάπτυξης, που θα υποχρεώνει να εφαρμοστεί το μέτρο με τιμοκατάλογο παλιών και νέων τιμών, αυτό θα πρόσθετε μόνο κόστος στις επιχειρήσεις. «Είναι άδικο να μην ολοκληρωθεί η προσπάθεια και να μη δουν οφέλη οι καταναλωτές από τη μείωση του ΦΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.