ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πόσο θα κοστίσει το μεταβατικό στάδιο της νέας ΕΡΤ

Πόσο θα κοστίσει το μεταβατικό στάδιο της νέας ΕΡΤ

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού για τη στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για το κονδύλι που θα δαπανηθεί για τη μεταβατική αυτή περίοδο.

Θυμίζουμε πως σε πρώτη φάση και ως ότου γίνει δυνατόν να εκπέμψει η ΔΤ σήμα από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής θα προσληφθούν 589 άτομα από όλες τις ειδικότητες. Ακολούθως, για την συμπλήρωση των υπόλοιπων 1.500 θέσεων θα αξιοποιηθούν οι αιτήσεις που θα υποβληθούν. Οι ενδιαφερόμενοι, δηλαδή, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν ξανά αιτήσεις. Αυτό ισχύει και για την Θεσσαλονίκη όπου οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν όταν γίνει δυνατή η αξιοποίηση των εκεί εγκαταστάσεων.

Το συνολικό κονδύλι για τις μισθοδοσίες των εργαζομένων σε αυτό το δίμηνο μεταβατικό στάδιο, ανέρχεται σε 3,2 εκατ. ευρώ. Αν αναλογιστεί κανείς πως οι θέσεις λέγεται πως είναι 2.000, η μέση αμοιβή θα ανέρχεται στα 800 ευρώ. Στην απόφαση, βέβαια, δεν αναφέρεται πουθενά ο αριθμός των προσλήψεων.

Αναλυτικά στην απόφαση της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Οικονομικών αναφέρονται τα εξής:

«Έγκριση πρόσληψης προσωπικού στο Υπ. Οικονομικών για την λειτουργία δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασηςκατά το μεταβατικό χρονικό διάστημα μέχρι την σύσταση τουνέου φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» και την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον»

Έχοντας υπόψη:

1. Στο άρθρο 14Β του Ν. 3429/2005» (Α’ 314), όπως αυτό τροποποιήθηκε και αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 της από 10/06/2013 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 139)

2. Σην υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11-06-2013 κοινή απόφασης του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών «Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ Α.Ε.)» (Β’1414/11-06-2013), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τις υπ’ αριθ. ΟΙΚ. 03/12-06-2013 (Β’ 1423/12-06-2013), ΟΙΚ.05/19-06-2013 και ΟΙΚ.06/08-07- 2013 (Β’ 1675/08-07-2013) κοινές αποφάσεις του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και του

Υπουργό Οικονομικών.

3. Στην υπ. αριθ. 236/2013 Απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

4. H μισθοδοσία των ανωτέρω ατόμων εκτιμάται ότι θα αναλογεί συνολικά στο ποσό των τριών εκ. διακοσίων χιλ. ευρώ (3.200.000 €)

Εγκρίνουμε την πρόσληψη προσωπικού με έμφαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαρκείας δύο (2) μηνών, για την κάλυψη κατεπείγουσων αναγκών του Ελληνικού Δημοσίου και ειδικότερα για τη μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων κατά το μεταβατικό χρονικό διάστημα μέχρι τη φάση του μόνιμου δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.