ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στα όρια της απελπισίας οι έμποροι του Ηρακλείου

Στα όρια της απελπισίας οι έμποροι του Ηρακλείου

Ούτε να αρρωστήσουν δεν έχουν πλέον την δυνατότητα οι έμποροι που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς τον Ο.Α.Ε.Ε. Έμποροι και επαγγελματίες, αποτελούν πια τα «μαύρα πρόβατα» για την κυβέρνηση αφού εξαιτίας της αδυναμίας τους να καταβάλουν εισφορές στο ταμείο τους μένουν μεταξύ άλλων και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι όταν οι ασφαλισμένοι καταφέρουν τελικά να πληρώσουν τις εισφορές τους, το κράτος τους ζητά να πληρώσουν αναδρομικά ακόμα και για την ασφάλεια που τους στερούσε!

Είναι χαρακτηριστικό ότι 6 στους 10 εμπόρους σήμερα αδυνατούν να πληρώσουν με αποτέλεσμα ούτε οι ίδιοι άλλα ούτε και οι οικογένειες τους να έχουν ασφάλιση. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλη Κουμαντάκη, ένα μεγάλο ποσοστό των εμπόρων και των καταστηματαρχών σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ασφαλιστικό ταμείο, καθώς δεν έχει πληρώσει τις εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Περίπου το 60% των εμπόρων δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές με αποτέλεσμα το πρόβλημα, να είναι τεράστιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ο κ. Κουμαντάκης, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι σε περίπτωση που κάποιος δεν είχε πληρώσει το τελευταίο διάστημα τις εισφορές του, όταν θα πάει να πληρώσει είναι υποχρεωμένος να πληρώσει και τους προηγούμενους μήνες. «Βεβαίως, και θα πληρώσει και τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο μπορεί να προβεί σε ρυθμίσεις των οφειλών για την διευκόλυνσή του».

Πηγή: prismanews.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.