ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

”Ελλάδα: Τόσοι πολλοί άνεργοι ποτέ ξανά”

”Ελλάδα: Τόσοι πολλοί άνεργοι ποτέ ξανά”

Η κατάσταση στην ελληνική αγορά εργασίας επιδεινώνεται δραματικά. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 27,6%. Οι νέοι πολύ δύσκολα κατορθώνουν να βρουν δουλειά και δε φαίνεται στον ορίζοντα βελτίωση», γράφει η γερμανική Welt.

Παρατίθενται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά την ανεργία κατά το μήνα Μάιο και σημειώνεται ότι το ποσοστό του 27,6% αποτελεί νέο ρεκόρ, καθώς την αντίστοιχη χρονική περίοδο του περασμένου έτους το ποσοστό έφτανε το 23,8%.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι πρόκειται για το υπερδιπλάσιο ποσοστό ανεργίας του αντίστοιχου μέσου όρου στην ευρωζώνη που ανέρχεται στο 12,1%. Η εικόνα είναι δραματική στην περίπτωση των νέων, δεδομένου ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το 64,9% αυτών δεν έχουν δουλειά, ενώ οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας να μην αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στη βαθιά ύφεση με την οποία είναι αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία για έκτο κατά σειρά έτος, λόγω και των δραστικών περικοπών στις δημόσιες δαπάνες.  

Το δημοσίευμα κλείνει με σύντομη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία, όπου τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ισπανικού Υπουργείου Εργασίας, εμφανίζεται κάμψη στον αριθμό των ανέργων κατά 1,4%, κυρίως λόγω των αυξημένων αναγκών του τομέα του τουρισμού κατά τους θερινούς μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.