ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

”Χαράτσι” και στα προς εξαγωγή Ι.Χ.!

”Χαράτσι” και στα προς εξαγωγή Ι.Χ.!

Με πρόσφατη εγκύκλιο που απέστειλε στα Τελωνεία και τις ΔΟΥ, το υπουργείο Οικονομικών ορίζει πως σε κάποιο αυτοκίνητο που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας, ο ιδιοκτήτης του ή ο έμπορος που το έχει στην κατοχή του θα πρέπει να προβεί σε άρση της ακινησίας, καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας, ώστε να μπορέσει να το εξάγει στην αλλοδαπή. 

Το θέμα έχει λάβει διαστάσεις καθώς μέχρι πρότινος κανείς δεν κατέβαλε τα τέλη κυκλοφορίας για να εξάγει κάποιο Ι.Χ. που ήταν κατατεθειμένες οι πινακίδες κυκλοφορίας του, με συνέπεια οι εξαγωγές αυτοκινήτων να στοιχίζουν ακριβά. 

Από την άλλη πλευρά, κάποιες ΔΟΥ και Τελωνεία ερμηνεύουν όπως εκείνοι νομίζουν την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα κάποιες εφορίες να απαιτούν την καταβολή των Τελών στα Ι.Χ. που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να εξαχθούν και κάποιες άλλες όχι. 

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύει η Ημερησία φαίνεται ξεκάθαρα πως για να εξαχθεί κάποιο όχημα στο οποίο έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του να προβεί σε άρση της ακινησίας καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους ώστε να μπορέσει να εξαχθεί. 

Απέκτησα ένα SUV 2,5 λίτρων, το οποίο είχα συμφωνήσει να αγοράσει ένας Γερμανός έναντι 5.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο το απέκτησα από Έλληνα καταναλωτή έναντι 4.500 ευρώ και αν προσθέσει κανείς τα 880 ευρώ που κατέβαλα για τα τέλη του 2013 σημαίνει πως έχασα 380 ευρώ από τη συγκεκριμένη πώληση. 

Αν βέβαια γνώριζα την εγκύκλιο που είχε αποστείλει το υπουργείο Οικονομικών σε καμία περίπτωση δεν θα αποκτούσα το συγκεκριμένο SUV, καθώς το κέρδος είναι ελάχιστο, ενώ από την άλλη μεριά οι συνεχείς φορολογικές αλλαγές στον κλάδο των αυτοκινήτων καθιστούν το επάγγελμά μας χειρότερο και από την κλήρωση του Τζόκερ“, τόνισε στο “Auto-business” έμπορος αυτοκινήτων που κατέβαλε τελικά το κόστος των τελών κυκλοφορίας σε ένα SUV 2,5 λίτρων. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.