ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Aλλαγές στον υπολογισμό όλων των συντάξεων

Aλλαγές στον υπολογισμό όλων των συντάξεων

Αλλαγές στον υπολογισμό όλων των συντάξεων, με ψαλίδι στα ποσά όσων αποχωρήσουν τους επόμενους μήνες φέρνει ο νέος κύκλος παρεμβάσεων που προετοιμάζει στο ασφαλιστικό το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», εντός του Σεπτεμβρίου και πιθανότατα μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο υπουργός Εργασίας θα ορίσει την ειδική επιτροπή που αναλάβει τη «σταδιακή προσαρμογή» των σημερινών διατάξεων σε αυτές που θα μπουν σε ισχύ από την 1/1/2015 και που έχουν κύριο χαρακτηριστικό την εγγύηση του κράτους μόνο για το τμήμα σύνταξης έως τα 360 ευρώ ενώ το υπόλοιπο τμήμα θα είναι ανάλογο των εισφορών που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι.

«Οι προσαρμογές θα γίνουν χωρίς να θιγούν οι υφιστάμενες συνταξιοδοτικές παροχές, ούτε τα όρια ηλικίας. Πρέπει όμως να θεσμοθετήσουμε κανόνες ενοποίησης του συστήματος, ώστε να τελειώνουμε με τον κατακερματισμό των 90 και πλέον ειδικών λογαριασμών» δήλωσε στην εφημερίδα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Στην ουσία, ωστόσο, θεωρείται ότι θα επηρεαστούν οι νέες συντάξεις, με δεκάδες ταμεία, που έχουν διαφορετικό τρόπο υπολογισμού της κύριας σύνταξης, της επικουρικής και του μερίσματος, να μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Με τον τρόπο αυτό ένας ασφαλισμένος που έχει τα ίδια χρόνια ασφάλισης με κάποιον άλλο μπορεί να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη ακόμη και αν έχουν πληρώσει τις ίδιες εισφορές. Το διακύβευμα των αλλαγών είναι να μπορούν τα ταμεία να πληρώνουν συντάξεις και μετά το 2015, που πλέον η κρατική χρηματοδότηση να μειωθεί δραστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.