ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέο “όχι” από Σόιμπλε για “κούρεμα”

Νέο “όχι” από Σόιμπλε για “κούρεμα”

Την αντίθεσή του στην πιθανότητα νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με δηλώσεις του στον γερμανικό Τύπο, δύο εβδομάδες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, τονίζοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όσο υπολόγιζε η τρόικα και δεσμεύτηκε πως η Γερμανία θα συνεχίζει να βοηθά τη χώρα ακόμα και μετά το 2014 υπό την προϋπόθεση πως η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίζει να εφαρμόζει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Φυσικά και είναι σε καλύτερη κατάσταση, η ανεργία έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, ενώ οι αυτοκτονίες είναι πλέον ένα καθημερινό φαινόμενο

«Τόσο η  Ευρώπη όσο και η Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από όσο πιστεύαμε» αναφέρει ο κ. Σόιμπλε σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο γερμανικό περιοδικό «Focus» εκφράζοντας την πεποίθησή του πως η Νομισματική Ένωση όχι μόνο δεν πρόκειται να καταρρεύσει αλλά αντίθετα θα βγει ισχυρότερη από την κρίση. «Η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα και μετά το 2014 σε περίπτωση που η Ελλάδα εφαρμόζει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αν η χώρα χρειαστεί νέα βοήθεια αυτή θα αντιστοιχεί σε μέρος μόνον των μέχρι τώρα προγραμμάτων  καθώς βλέπουμε ήδη να συμβαίνουν πολύ καλά πράγματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, την Κρήτη και αλλού» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας 

Παράλληλα σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Welt» ο κ. Σόιμπλε αναφέρει πως «αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι η κρίση προσαρμογής. Όταν μια χώρα δεν είναι ανταγωνιστική κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα».

Την ίδια στιγμή απέρριψε εκ νέου κάθε πιθανότητα για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους .«Ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι όχι μόνο εσφαλμένο αλλά και επικίνδυνο γιατί θα προκαλέσει αναταραχή τις αγορές και θα δημιουργήσει νέες αμφιβολίες για την ευρωζώνη»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.