ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μέτρα 4 δισ. θέλει η τρόικα μέσα σε δύο χρόνια

Μέτρα 4 δισ. θέλει η τρόικα μέσα σε δύο χρόνια

Τη λήψη νέων μέτρων τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ, για τη διετία 2015-2016, αλλά και “διορθωτικών” παρεμβάσεων στους προϋπολογισμούς των ετών 2013 και 2014, ζητά η τρόικα.

Ήδη με το πρόσφατο μνημόνιο έχει αποφασιστεί η επέκταση της εφαρμογής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι και το έτος 2016, αντί του 2015, που έληγε.

Στο νέο μνημόνιο που δόθηκε μεταφρασμένο στη δημοσιότητα περιλαμβάνεται η κατάργηση των φοροαπαλλαγών που έχουν μείνει και των εκπτώσεων φόρου, για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Το μέτρο θα αφορά την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών  ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου (-30% σε σύγκριση με τους ισχύοντες στην υπόλοιπη χώρα) και την κατάργηση της έκπτωσης των δαπανών για ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις και νοσήλια. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τα εισοδήματα του 2014, που θα φορολογηθούν το 2015 και εφεξής.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η κατάργηση των φόρων και τελών υπέρ τρίτων, ενώ με την τρόικα θα εξεταστεί η χρονική επέκταση μέτρων που λήγουν.

Σε ότι αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων η τρόικα ανησυχεί για τη δυνατότητα είσπραξης του φόρου ακινήτων το επόμενο έτος μέσω των ΔΟΥ. Οι ελεγκτές θα εξετάσουν το σχέδιο που θα τους παρουσιάσει το ΥΠΟΙΚ για την είσπραξη του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων μέσω των εφοριών, με την έκδοση και αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων και εάν το κρίνουν ικανοποιητικό, θα προχωρήσει, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα εισπραχθεί και το 2014 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο νέος φόρος κατοχής ακινήτων το 2014 θα συμπεριλάβει, εκτός από τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, και τα ακίνητα που βρίσκονται εντός ή εκτός σχεδίου και τα αγροτεμάχια. Η τρόικα έχει ζητήσει τα καθαρά έσοδα του νέου φόρου να διαμορφωθούν σε 2,7 δισ. ευρώ, ετησίως, περίπου στα ίδια επίπεδα με εκείνα που θα αποδώσει ο φόρος ακινήτων το 2013.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.