ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

IIF: Εντός τροχιάς στα δημοσιονομικά η Ελλάδα

IIF: Εντός τροχιάς στα δημοσιονομικά η Ελλάδα

«Καλό βαθμό» στην εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης από την Ελλάδα δίνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) σε νέα έκθεσή του. Την ίδια ώρα όμως επισημαίνει πως η χώρα έχει μείνει πίσω στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις μεταξύ άλλων. Οσο για το χρηματοδοτικό κενό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα- εκτιμάται πως ανέρχεται στα 11 δισ. ως το 2015- επισημαίνεται πως αυτό μπορεί να καλυφθεί με ένα «συμπληρωματικό πρόγραμμα».

«Από το Δεκέμβριο, η Ελλάδα έχει βελτιώσει την επίδοσή της στην εφαρμογή του προγράμματος, με τις δημοσιονομικές εξελίξεις να είναι σε γενικές γραμμές εντός τροχιάς. Παρά ταύτα, εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω σε διοικητικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής μεταρρύθμισης και είσπραξης, όπως και στις ιδιωτικοποιήσεις», αναφέρει η έκθεση του IIF.

Οσο για το ενδεχόμενο συμπληρωματικό πρόγραμμα, επισημαίνει πως μπορεί να περιλαμβάνει μία αναμόρφωση «ορισμένων στοιχείων του υφιστάμενου προγράμματος», και τον «αναπρογραμματισμό» της αποπληρωμής δανείων προς τον επίσημο τομέα της Ευρώπης, δηλαδή κράτη, κεντρικές τράπεζες και την ΕΚΤ.

Όπως σημειώνει το IIF, αυτός ο αναπρογραμματισμός «πιθανότατα» θα περιλαμβάνει την μετάθεση της λήξης των δανείων και τη μείωση των επιτοκίων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.