ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Π. Στάινμπρουκ: Να συνεχιστεί η πίεση στην Ελλάδα

Π. Στάινμπρουκ: Να συνεχιστεί η πίεση στην Ελλάδα

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των γερμανικών εκλογών, η κυρία Μέρκελ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσει να πιέζει την Ελλάδα. Από την πλευρά του ο  Πέερ Στάινμπρουκ, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, είχε τοποθετηθεί υπέρ της συνέχισης των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, ωστόσο, είχε προτείνει την ταυτόχρονη υιοθέτηση ενός νέου «σχεδίου Μάρσαλ» αναπτυξιακής βοήθειας προς τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα “Bild”, τα σενάρια για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι τρία:

Λαμβάνοντας υπόψη τη λαϊκή βούληση, η Μέρκελ θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με τους Σοσιαλδημοκράτες, το SPD. Το δεύτερο σενάριο είναι η καγκελάριος της Γερμανίας να συνεργαστεί με τους Πράσινους και το τρίτο, οι Σοσιαλδημοκράτες να συνεργαστούν με τους παραδοσιακούς συμμάχους τους , τους Πράσινους αλλά και την Αριστερά. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο εάν το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών έκανε στροφή… 180 μοιρών αποδεχόμενο την πρόταση της Αριστεράς, σύμφωνα με την οποία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να σχηματίσουν ένα ισχυρό μέτωπο κατά της σιδηράς κυρίας της χώρας. 

Πάντως, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το σενάριο μιας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού θα ήταν η καλύτερη εξέλιξη και για την Ελλάδα, ενόψει των καθοριστικών συζητήσεων που θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού και τον Απρίλιο του 2014 για την διασφάλιση της βιωσιμότητας της δημόσιου χρέους. Από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στα δύο αυτά θέματα θα εξαρτηθούν τα πάντα τόσο για την έξοδο από την ύφεση όσο και το μέλλον της χώρας στο ευρώ. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.