ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Χαίρε Μέρκελ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!

Χαίρε Μέρκελ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!

Εδώ και μήνες όλοι μας, είχαμε βάλει ως ορόσημο για τις όποιες εσωτερικές οικονομικές εξελίξεις, τις Γερμανικές εκλογές. Και τώρα που έγιναν τι; Πρόκειται να αλλάξει κάτι; Πρόκειται να μας χαλαρώσουν τη θηλιά και να μας αφήσουν να ανασάνουμε; Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, χτίσαμε τις ελπίδες μας στην άμμο. Οι μύθοι άλλωστε, είναι μέσα στο DNA μας. Η Μέρκελ ως ανεμένετο θριάμβευσε στις επιλογές των Γερμανών ψηφοφόρων με τη ρητορική της λιτότητας στην υπόλοιπη πλην Γερμανίας, Ευρώπη και την αδιάκοπη πίεση στην Ελλάδα που ήταν και το κεντρικό θέμα τόσο στην προεκλογική περίοδο όσο και τώρα που ξεκίνησαν οι ζυμώσεις για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Η ερμαφρόδιτη θέση των Σοσιολδημοκρατών περί χαλάρωσης της δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρωζώνη, ούτως ή άλλως δεν περιλάμβανε την Ελλάδα καθώς για όλα τα Γερμανικά κόμματα, με ελαφρές παρεκκλίσεις, ήταν και παραμένει κόκκινη γραμμή, η δε ανομολόγητη μας ελπίδα πως κάποια στιγμή το 2014 θα μας χαρίσουν κομμάτι του χρέους , δεν παίζει πλέον ούτε καν σαν ενδεχόμενο.

Είναι σαφές πως οι Γερμανοί εμπιστεύτηκαν τη Μέρκελ για τη “νοικοκυροσύνη” της, τόσο στα εσωτερικά οικονομικά όσο και για την πυγμή της στην Ευρώπη. Της αναγνώρισαν αυτό που δεν θέλουν να παραδεχθούν ορισμένοι Ευρωπαίοι ,ότι δηλαδή ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, ανήκει στη Γερμανία καθώς ο άχρωμος και απελπιστικά “λίγος” κ. Ολάντ, αδυνατεί να παίξει το ρόλο του άλλου πόλου.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, η κ. Μέρκελ θα προχωρήσει στον μεγάλο συνασπισμό με το SPD το οποίο όταν είναι εκτός κυβέρνησης μπορεί να διαφοροποιείται και να παίρνει θέσεις υπέρ των ευρωπαϊκών κοινωνιών, όμως όταν συγκυβερνάει (τόχουμε δει και πριν 4 χρόνια στην πρώτη θητεία Μέρκελ) ταυτοποιείται απόλυτα με τους συνεταίρους του.

Ο,τι και να λέγεται τώρα, πως δήθεν στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων θα έχει βαρύνουσα θέση το θέμα του ευρωπαϊκού Νότου αλλά και της Ελλάδας ειδικότερα, είναι τρίχες. Ο κρυφος στόχος των Γερμανών για πλήρη εξαθλίωση της Ελλάδας και σταδιακό πέρασμα ό,τι αξίζει, στον έλεγχο από Γερμανικά συμφέροντα, δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. Χρειάζεται ακόμα πίεση και χρόνος.

Και για να μη σκάσει ξαφνικά η χώρα από κάποιο ατύχημα, το μόνο ενδεχόμενο το οποίο θα συζητούσε το Γερμανικό imperium, είναι η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους και η μείωση των επιτοκίων. Δηλαδή με μαϊμουδεμένο τρόπο να εμφανιστεί το χρέος βιώσιμο και να δεθούν χειροπόδαρα δυο ακόμα γενιές Ελλήνων, έτσι που να μη μπορεί να σηκώσει κεφάλι η χώρα στον αιώνα τον άπαντα.

Η πρόσθετη ατυχία μας δε, είναι πως στην υπόλοιπη Ευρώπη, υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα ηγεσιών που θα όρθωναν ένα συγκρουσιακό μπλογκ στις διαλυτικές πολιτικές εμμονές του Βερολίνου. Μικροί και μοιραίοι, προσπαθούν όλοι να κρατήσουν ισορροπίες, αδιαφορώντας για τους λαούς και τις κοινωνίες που συνθλίβονται κάτω από την πολυετή και παράλογη λιτότητα και ύφεση.

[Του Βασ. Στεφανακίδη από protothema.gr]

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.