ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Με κέρδη έκλεισε το χρηματιστήριο της Αθήνας

Με κέρδη έκλεισε το χρηματιστήριο της Αθήνας

Σήμερα, με οριακά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών (1.111,71 μονάδες +0,11%), σε μία συνεδρίαση όπου κυριάρχησαν κατά τα άλλα οι τάσεις διόρθωσης, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη μετά το τετραήμερο ράλι που κατέγραψε η αγορά. Πάνω από το 3% τα κέρδη για ΔΕΗ και ΟΤΕ, ρευστοποιήσεις σε Εθνική.

Με χαμηλό ημέρας τις 1083,84 μονάδες – όπου οι απώλειες έφταναν το 2,4%, ο Γενικός Δείκτης στα τελευταία λεπτά κατάφερε και έκλεισε κοντά στα υψηλά ημέρας με οριακή άνοδο 0,11% και τις 1.111,71 μονάδες και με τον τζίρο να συνεχίζει να διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα και στα 105,36 εκατ. ευρω.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 3,45%, ενώ με απώλειες κινήθηκε ο FTSE Large Cap στο -0,20% και με οριακή άνοδο 0,19% έκλεισε ο FTSE Mid Cap.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο +9,76%, ο FTSE Large Cap +8,62%, και ο τραπεζικός δείκτης πάνω από 21%.

Επίσης, σημαντικά είναι και τα κέρδη του τελευταίου μήνα, αφού από τις αρχές Σεπτεμβρίου τα κέρδη στα blue chips ξεπερνούν ακόμη και το 60%, με την ΜΙG στο +65%, την Βιοχάλκο στο +40%, την Ελλάκτωρ στο +38%, τον Τιτάν στο +28%, την Εθνική, την Μέτκα και την Πειραιώς στο +27%, τα ΕΛΠΕ στο +26%, και Μυτιληναίο, Alpha Bank και ΔΕΗ γύρω στο +25%.

Σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως σε μη τραπεζικούς τίτλους του FTSE Large Cap με την Jumbo να κλείνει στο +5,10%, τον ΟΤΕ να κλείνει στο +3,94%, τη ΔΕΗ +3,03%, τα ΕΛΠΕ +2,82%, και την Ιntralot +2,70%.

Στις μετοχές των τραπεζών , η Εθνική υποχώρησε 6,84%, η Alpha Bank έκλεισε στο -1,23%, η Πειραιώς στο -2,07%, η Eurobank στο -0,17% και η Attica Bank στο +0,36%.

Ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες από τον FTSE Large Cap κατέγραψαν οι ΟΠΑΠ -1,61%, Coca Cola -1,59% και Βιοχάλκο -1,23%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.