ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το ΔΝΤ επιμένει σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Το ΔΝΤ επιμένει σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Σκηνικό «κόντρας» με την ευρωζώνη στήνει το ΔΝΤ με αφορμή το ελληνικό χρέος, καθώς, σε ειδική έκθεση που ανακοίνωσε σήμερα (“Fiscal Monitor”), αναφέρει ότι προϋπόθεση είναι ένα νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ με τον τρόπο αυτό καθιστά σαφές ότι επιμένει στη θέση του για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, σε αντίθεση με την ευρωζώνη, η οποία προσανατολίζεται σε επιμήκυνση των δανείων, χωρίς όμως μείωση της ονομαστικής αξίας τους, υιοθετώντας τη θέση της Γερμανίας, η οποία είναι αντίθετη σε κούρεμα.

Συγκεκριμένα, στην έκθεσή του αναφέρει ότι οι προβλέψεις για το δημόσιο χρέος προϋποθέτουν ένα πρόσθετο κούρεμα (OSI) για να μειωθεί ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ στο 124% μέχρι το 2020.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΔΝΤ, περαιτέρω προσαρμογή μέχρι το 2016 θα απαιτήσει πρόσθετα μέτρα, που θα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στη φορολογική διοίκηση και θα ισούνται  με 3,5 % του ΑΕΠ.

Το ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, η οποία πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον.

Η στάση αυτή του ΔΝΤ δείχνει ότι δεν εμφανίζεται διατεθειμένο να υποχωρήσει από τη θέση του και επομένως θα υπάρξουν έντονες αντιθέσεις με την ευρωζώνη το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι το ελληνικό θέμα είναι ένα από τα πρώτα που θα “ξανανοίξουν” αμέσως μετά το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία.

Και τούτο, γιατί όλα τα ζητήματα που απαιτούν αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είχαν “παγώσει” εν όψει των γερμανικών εκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.