Στις 1109,20 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Στις 1109,20 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Μπορεί να υποχώρησε η αγορά προς τις 1109,20 μονάδες με πτώση 1,34%, ωστόσο οι στόχοι των Hedge Funds δεν είναι βραχυπρόθεσμοι αν υπολογίσει κανείς πόσα χρήματα τοποθετούν από τα 100-105 εκατ. ευρώ. Η αγορά εξαρτάται απολύτως από 2-3 ισχυρά funds που αγοράζουν τράπεζες, warrants και επιλεγμένες μετοχές.

Με άλλα λόγια, αν λόγου χάρη τοποθετούν το 60% του καθημερινού τζίρου, χρειάζονται δέκα ημέρες για να αγοράσουν μετοχές αξίας 600 εκατ. Ευρώ. Ο στόχος τους δεν μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμος. Εφόσον δοθεί λύση στο ελληνικό χρέος θα απελευθερωθούν και ελληνικά κεφάλαια από τις καταθέσεις οι οποίες είναι 160 δισ. ευρώ. Αν λοιπόν τον ερχόμενο Μάρτιο δοθεί λύση με επιμήκυνση, τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Γιατί λοιπόν να μην διαθέσουν 1-2 δισ. ευρώ ώστε να πουλήσουν αργότερα στους Έλληνες επενδυτές ;  ( το ποσό των 2 δισ ευρώ είναι εντελώς ενδεικτικό ) Είναι ξεκάθαρο πως θέλουν να δημιουργήσουν μια αγορά στην οποία οι Έλληνες επενδυτές θα τρέχουν να ρευστοποιούν για να συμμετάσχουν στο Χρηματιστήριο.  

Διότι ο στόχος τους δεν μπορεί να είναι μόνο να πουλήσουν σε μακροπρόθεσμα funds, αλλά στους ντόπιους επενδυτές. Εξάλλου καμία αγορά δεν σημείωσε άνοδο, δίχως την συμμετοχή των ξένων επενδυτών. Μπορεί λοιπόν η αγορά να διορθώσει περισσότερο στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά ο στόχος των ξένων πηγαίνει πιο μακριά                          

   

Υποχώρηση 1,34%

Με πιέσεις στις μετοχές της Βιοχάλκο και των θυγατρικών της, αλλά και την μεταβίβαση μετοχών του ΟΠΑΠ χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνεδρίαση. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1009,20 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 1,34% – ενω σε εβδομαδιαίο επίπεδο η απόδοση ήταν 7,35%.  

Με κέρδη 1,64% ο ΟΤΕ στα 8,70 ευρώ. Άνοδος  1,48% για την Jumbo στα 10,30 ευρώ. Πτώση 3,33% για την Πειραιώς στα 1,45 ευρώ. Βουτιά 6,37% γαι την Βιοχάλκο πτώση 7,70% για τα Σωληνιουργεία Κορίνθου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.