Εφοριακοί: «Ούτε σε 2 χρόνια δεν θα ελεγχθεί η λίστα Λαγκάρντ»

Εφοριακοί: «Ούτε σε 2 χρόνια δεν θα ελεγχθεί η λίστα Λαγκάρντ»

Δεν θα προλάβουν να ελεγχθούν ποτέ σε βάθος χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις τύπου «λίστας Λαγκάρντ», προειδοποιούν οι εφοριακοί και ζητούν να καταργηθεί πλήρως με νόμο η παραγραφή τους, εφόσον έχουν ήδη επιλεγεί για έλεγχο, ώστε να μην χάσει το δημόσιο το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμα για πιθανές παραβάσεις που τυχόν θα αποκαλυφθούν μετά την έρευνα –όποτε αυτή τελειώσει.

Με ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των εφοριακών παρουσιάζει σαν «ημίμετρα» τις αποφάσεις της κυβέρνησης για διετή παράταση της παραγραφής των σοβαρών υποθέσεων φοροδιαφυγής για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία από «λίστες», κατασχεμένα ή προκύπτει μη απόδοση φόρου κλπ.

Πρόταση και θέση της ΠΟΕ-ΔΟΥ είναι να μην υπάρχει παραγραφή για όλες τις υποθέσεις, που μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί οποιαδήποτε εντολή ελέγχου, ακόμα και για όσες δεν προέρχονται από «λίστες»  του εξωτερικού, για τις οποίες ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε τροπολογία για να ανασταλεί η παραγραφή για δύο ακόμα χρόνια, μέχρι 31/12/2015 αντί 31.12.2013.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΠΟΕ-ΔΟΥ, ούτε αυτή η παράταση θα σταθεί ικανή για να αποτρέψει την παραγραφή και θα στεφθεί με αποτυχία, εάν δεν γίνουν προσλήψεις προσωπικού και δεν ληφθούν μέτρα ενίσχυσης του ΣΔΟΕ.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ τονίζει πως «είναι κοινό μυστικό ότι σε αποτυχία έχουν οδηγηθεί, όλες οι μέχρι σήμερα παρατάσεις αλλά και μεταφορές από υπηρεσία σε υπηρεσία «φακέλων και αρμοδιοτήτων» που μαθηματικά οδήγησαν στην διόγκωση αλλά και συσσώρευση των ανέλεγκτων υποθέσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.