Σε τεντωμένο σχοινί οι προϊστάμενοι των ΣΔΟΕ

Σε τεντωμένο σχοινί οι προϊστάμενοι των ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη η θητεία κάθε προϊσταμένου, εάν δεν πιάνει τους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους που θα καθορίζει το υπουργείο Οικονομικών, θα λύεται αυτοδίκαια με την πάροδο ενός έτους, ενώ σε περίπτωση επίτευξης των στόχων, μπορεί να ανανεώνεται, έως δύο φορές.

Στα ποσοτικά κριτήρια αξιολόγησης περιλαμβάνονται το πλήθος των διενεργηθέντων ελέγχων, σε σχέση με τους προγραμματισθέντες, η βαρύτητα παραβάσεων βάσει της μοριοδότησης, ο χρόνος ολοκλήρωσης των ελέγχων σε σχέση με την πολυπλοκότητα, το πλήθος των στοιχείων και των εμπλεκομένων επιχειρήσεων, αλλά και το πλήθος των εισαγγελικών παραγγελιών και η ολοκλήρωση διερεύνησης τους.

Στα ποιοτικά κριτήρια αξιολόγησης των προϊσταμένων του ΣΔΟΕ περιλαμβάνονται η συνεισφορά στο περιβάλλον εργασίας, η τήρηση της εργασιακής δεοντολογίας, αλλά και οι γνώσεις (οικονομικών, λογιστικής, νομικής και πληροφοριακών συστημάτων ).

Για την αξιολόγηση εκτός των ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων, τα οποία συντρέχουν σωρευτικά, θα προστίθενται και κριτήρια εξαιρετικών επιδόσεων που αφορούν επιδόσεις που επιτυγχάνονται κατά την ανάληψη δράσης πέραν των στόχων που έχουν τεθεί (αποκάλυψη περιπτώσεων διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονται υπάλληλοι, συμμετοχή σε αποκάλυψη υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής, σύνταξη και υποβολή καινοτόμων μελετών και προτάσεων για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, την απλοποίηση των διαδικασιών και την καταπολέμηση της, διαφθοράς, υπέρβαση των ετήσιων συνολικών στόχων που έχουν τεθεί, κ.α..).

Για τον Προϊστάμενο και τον αναπληρωτή Προϊστάμενο Οργανικής Μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε. μοναδικός αξιολογητής, ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε. Για τον Προϊστάμενο και τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο των Περιφερειακών και Επιχειρησιακών Διευθύνσεων του Σ.Δ.Ο.Ε. πρώτος αξιολογητής, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε κατά λόγο αρμοδιότητας και δεύτερος αξιολογητής ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε. Για τον Προϊστάμενο επιπέδου Υποδιεύθυνσης των Περιφερειακών και Επιχειρησιακών Διευθύνσεων του Σ.Δ.Ο.Ε. πρώτος αξιολογητής, ο Προϊστάμενος της αντίστοιχης Διεύθυνσης και δεύτερος αξιολογητής οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε κατά λόγο αρμοδιότητας.

Η κλίμακα αξιολόγησης της επίτευξης των ποιοτικών στόχων θα κυμαίνεται από πέντε μέχρι έναν βαθμό, ως εξής: Με τον βαθμό πέντε αξιολογούνται οι άριστοι, με βαθμό τέσσερα αξιολογούνται οι πολύ καλοί υπάλληλοι, με βαθμό τρία οι καλοί οι οποίοι υπό κάποιες προϋποθέσεις ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των εργασιών, με βαθμό δύο οι υπάλληλοι με σοβαρές ελλείψεις και με έναν βαθμό οι υπάλληλοι οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Μαυραγάνη η αξιολόγηση των Προϊστάμενων Οργανικής Μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης ή Τμήματος των οποίων η θητεία έχει λήξει, θα γίνει με βάση τους ποσοτικούς και μόνο στόχους που τους είχαν τεθεί για το έτος 2012.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.