Τέσσερις στους 100 έχουν υποβάλλει δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων

Τέσσερις στους 100 έχουν υποβάλλει δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων

Περίπου 4 στους 100 φορολογουμένους έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Από τις δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί έως τώρα περίπου 1 στις 4 είναι χρεωστική με τον μέσο φόρο ανά φορολογούμενο να ανέρχεται σε 828 ευρώ.

Ειδικότερα, από τις 20 Μαρτίου που ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι και τις 30 Απριλίου είχαν υποβληθεί στο Taxis 202.198 δηλώσεις, ήτοι μόλις το 3,6% του συνόλου (5,7 εκατομμύρια). Από τις εν λόγω 202.198 δηλώσεις έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα οι 200.122 δηλώσεις.

Σύμφωνα με το δείγμα των εκκαθαρισμένων δηλώσεων το 53,76% ή 107.582 δηλώσεις είναι μηδενικές, 39.310 δηλώσεις ή το 19,64% των εκκαθαρισμένων δηλώσεων αντιστοιχούν σε πιστωτικές δηλώσεις (η μέση επιστροφή φόρου για τις περιπτώσεις αυτές ανέρχεται σε 201 ευρώ ανά φορολογούμενο), ενώ το 26,60% των δηλώσεων ή 53.230 είναι χρεωστικές και αντιστοιχούν σε καταβολή φόρου 44,1 εκατ. ευρώ.

Ο μέσος φόρος ανά φορολογούμενο ανέρχεται σε 828 ευρώ, ωστόσο το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς θα μεγαλώνει το δείγμα των εκκαθαρισμένων δηλώσεων. Υπενθυμίζεται πως ο μέσος φόρος πέρυσι είχε ανέλθει στα 1.469 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.