ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πράσινο φως για τουριστικές επενδύσεις σε Κέα και Μήλο

Πράσινο φως για τουριστικές επενδύσεις σε Κέα και Μήλο

Έγκριση για δύο σημαντικές τουριστικές επενδύσεις σε Κέα και Μήλο για την κατασκευή και λειτουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, έδωσε το ΥΠΕΚΑ, ύστερα από τον καθορισμό περιβαλλοντικών όρων και την υπογραφή των σχετικών ΚΥΑ από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και τη συναρμόδια υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ειδικότερα, η επένδυση της Μήλου αφορά στη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή «Αμμουδαράκι», συνολικής δυναμικότητας 216 κλινών, που περιλαμβάνει ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και κέντρο αναζωογόνησης (spa).

Όσον αφορά την Κέα, η τουριστική επένδυση συνολικής δυναµικότητας 230 κλινών πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην περιοχή «Βρόσκοπος» και θα περιλαμβάνει επίσης ξενοδοχείο κλασσικού τύπου πέντε αστέρων, τουριστικές επιπλωµένες κατοικίες, κέντρο θαλασσοθεραπείας εκατό ατόµων και κέντρο καταδυτικού τουρισµού.

Για αμφότερες τις μονάδες προβλέπονται επίσης υποστηρικτικά έργα όπως, εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίτκυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών, χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών, ενώ στην Κέα θα δημιουργηθεί και μονάδα αφαλάτωσης.

Σημειώνεται τέλος, ότι φορέας του έργου στον Βρόσκοπο είναι οι «Θέρισσος Χιλλς Α.Ε.» και «Ειδικού Σκοπού 24 Α.Ε.», ενώ στη Μήλο φορέας είναι η «Axsite Αγροτική Τουριστική Α.Ε.».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.