Διαψεύδει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Διαψεύδει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Διαψεύδει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, με ανακοίνωσή της, σημερινά δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε υποτιθέμενη πρότασή της για αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή τονίζει -και μάλιστα, κατηγορηματικά- ότι «ουδέποτε έχει προβεί σε οποιαδήποτε τέτοια πρόταση».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αξίζει να σημειωθεί, παρουσιάζει το γεγονός ότι η διάψευση έγινε από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και όχι από το υπουργείο Εργασίας…

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», με το νέο ασφαλιστικό, που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, μπαίνει τέλος στις πρόωρες συντάξεις πριν τα 62 έτη -ακόμη και για όσους έχουν κατοχυρώσει το συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Το αποτέλεσμα θα είναι οι εργαζόμενοι να παραμείνουν για επιπλέον δύο χρόνια στη δουλειά. Το νέο μέτρο θα ισχύσει και για μητέρες με ανήλικα τέκνα, αλλά και για όσους κατοχύρωσαν δικαίωμα τα περασμένα έτη, δηλαδή το 2011 και το 2012.

Για παράδειγμα, για τις μητέρες με ανήλικα, το ισχύον καθεστώς προβλέπει πλήρη συνταξιοδότηση στα 55, 57 και 60 για τα έτη 2010,2011 και 2012 και αντίστοιχα στα 50, 52 και 55 έτη για μειωμένη σύνταξη.

Με το νέο σενάριο προστίθενται δύο έτη για τις μητέρες που κατοχύρωσαν δικαίωμα από το 2011. Τα όρια μένουν ίδια για όσους κατοχύρωσαν δικαίωμα το 2010.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.