ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Ασφαλέστερες οι ελληνικές τράπεζες από το Δημόσιο» λένε οι Moody’s

«Ασφαλέστερες οι ελληνικές τράπεζες από το Δημόσιο» λένε οι Moody’s

Πιο ασφαλή θεωρούν τώρα τα πενταετή ομόλογα των τραπεζών παρά του Ελληνικού Δημοσίου οι διεθνείς επενδυτές, όπως φαίνεται στην εβδομαδιαία ανάλυση της Moody’s με την κίνηση των CDS, τα γνωστά ως ασφάλιστρα κινδύνου έναντι στάσης πληρωμών. 

Και αυτό καθώς την περασμένη εβδομάδα τα CDS των Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς κατέγραψαν σημαντική αποκλιμάκωση την ώρα που τα αντίστοιχα του ελληνικού Δημοσίου κινήθηκαν ανοδικά. 

Ως αποτέλεσμα πλέον τα CDS των δύο τραπεζών βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι του Ελληνικού Δημοσίου. 

Συγκεκριμένα το συμβόλαιο της Alpha μειώθηκε κατά 42 μονάδες βάσης την εβδομάδα από 23 ως 30 Απριλίου και βρέθηκε στις 417 μονάδες βάσης. Παράλληλα το συμβόλαιο της Τρ. Πειραιώς μειώθηκε κατά 21 μονάδες βάσης στις 418.

Την ίδια ώρα το CDS επί των ελληνικών πενταετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 19 μονάδες βάσης, στα 467. 

Όπως φαίνεται η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίηση των δύο ελληνικών τραπεζών λειτουργεί καταλυτικά στην τόνωση της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει θετικά και την πρόθεση της Alpha στην ομολογιακή έκδοση που μεθοδεύει. 

Το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξάλλου φαίνεται  ξεκάθαρα και στις αυξήσεις κεφαλαίου, αφού ποντάρει στο σενάριο ότι δεν θα χρειασθούν νέα κεφάλαια για την επόμενη τριετία και τα προ προβλέψεων κέρδη τους θα συνεχίσουν να ενισχύονται, υπερκαλύπτοντας από το 2015 τις προβλέψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.