ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αναβαθμίζει την Ελληνική Οικονομία η Goldman Sachs

Αναβαθμίζει την Ελληνική Οικονομία η Goldman Sachs

Η κορυφαία επενδυτική Goldman Sachs, σε μια κίνηση-κόντρα στο θολό τοπίο που επικρατεί ακόμη για την «τύχη» της ελληνικής προσπάθειας, αναβαθμίζει εμμέσως την ελληνική οικονομία, υιοθετώντας μικρότερο «ασφάλιστρο κινδύνου» για την Ελλάδα!

Συγκεκριμένα, στην έκθεσή του για την μετοχή του ΟΠΑΠ, ο αμερικανικός οίκος αιτιολογεί την αύξηση της τιμής στόχου για τον τίτλο, σημειώνοντας πως αυτή «αντανακλά το μικρότερο ασφάλιστρο κινδύνου της χώρας (lower country specific risk premium)»!

Επί της ουσίας η Goldman Sachs γίνεται ο πρώτος οίκος που μειώνει τον «κίνδυνο» για … «ατύχημα» στην ελληνική οικονομία, ήτοι εκτιμά πως το ρίσκο μιας επένδυσης στην ελληνική οικονομία και αγορά σήμερα είναι μικρότερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Ως κίνηση αυτή η έμμεση αναβάθμιση αποκτά ιδιαίτερη σημασία και για το λόγο πως παραδοσιακά τις «συστάσεις» της Gοldman Sachs τις ακολουθούν πολλοί άλλοι οίκοι και κραταιοί επενδυτές.

Επιπρόσθετα η κίνηση αυτή της Gοldman Sachs έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης έκθεσής της, με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου, όταν ο οίκος είχε τονίσει πως η λιτότητα στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα όρια και πως κάθε επιπλέον «δόση λιτότητας» ή νέο μέτρο θα αποδειχθεί αντιπαραγωγικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.