ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Κρίστιαν Κόισνιγκ: «Χρειάζεται νέα κούρεμα»

Κρίστιαν Κόισνιγκ: «Χρειάζεται νέα κούρεμα»

Νέα συζήτηση για την διαγραφή του χρέους της Ελλάδας ξεκίνησε ο αυστριακός οικονομολόγος και διευθυντής του Αυστριακού Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών, Κρίστιαν Κόισνιγκ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ».

Όπως ανέφερε ο αυστριακός οικονομολόγος μια διαγραφή χρέους, κατά την οποία ο δημόσιος τομέας συνεισφέρει αυτό που έχει ήδη συνεισφέρει ο ιδιωτικός τομέας, θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες εξυγίανσης. Ακόμα και ένα χρέος 120% του ΑΕΠ είναι πολύ υψηλό.

Όπως σημειώνει ο Κρίστιαν Κόισνιγκ σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ένα μέρος του χρέους θα έπρεπε να διαγραφεί και η χώρα θα αποκόπτονταν από τις αγορές, οπότε και πάλι θα επιβίωνε μόνο με τη στήριξη της Ε.Ε και του ΔΝΤ ενώ αν η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ είχε γίνει νωρίτερα, μπορεί να είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Ο αυστριακός οικονομολόγος αν και είχε στηρίξει την άποψη για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σήμερα έχει αλλάξει γνώμη διότι έχουν αλλάξει στο μεταξύ οι συνθήκες, υπήρξε μαζική φυγή κεφαλαίων και, εξάλλου πρέπει να υπάρξει προετοιμασία για την έξοδο μιας χώρας από την Ευρωζώνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.