Αυξήθηκαν οι καταθέσεις σε Ελληνικές τράπεζες τον Σεπτέμβριο

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις σε Ελληνικές τράπεζες τον Σεπτέμβριο

Αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 1,4 δισ. ευρώ οι καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες και ανήλθαν στο τέλος του μήνα σε 158,7 δισ. ευρώ από 160,1 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τα οποία επικαλείται δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι καταθέσεις ήταν σχετικά σταθερές μετά τις εκλογές του Ιουνίου, καθώς μειώθηκαν οι φόβοι για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά είναι χαμηλότερες κατά περίπου ένα τρίτο από το υψηλό επίπεδο που έφθασαν τον Δεκέμβριο του 2009.

Στην Ισπανία σημειώθηκε αναστροφή της πτωτικής τάσης των τελευταίων μηνών, με τις καταθέσεις στις ισπανικές τράπεζες να αυξάνονται τον Σεπτέμβριο κατά 13 δισ. ευρώ στα 1.505 δισ. ευρώ (1,505 τρισ. ευρώ) από 1.492 δισ. ευρώ (1,492 δισ. ευρώ) τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Στην Ιταλία, οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 30 δισ. ευρώ στα 1.467 δισ. ευρώ (1,467 τρισ. ευρώ) από 1.437 δισ. ευρώ (1,437 τρισ. ευρώ) τον Αύγουστο. Στην Ιρλανδία οι καταθέσεις έμειναν σχεδόν αμετάβλητες τον περασμένο μήνα, ενώ στην Πορτογαλία μειώθηκαν λιγότερο από 1%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.