ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δεν αξίζουμε την επιμήκυνση λέει το ανθελληνικό Spiegel

Δεν αξίζουμε την επιμήκυνση λέει το ανθελληνικό Spiegel

Ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Tageszeitung» είναι «πίσω από την είδηση της επιμήκυνσης κρύβεται όλη η μιζέρια της Ελλάδας», ενώ σχολιάζει πως «μέσα από την παράταση καλύπτεται η αμηχανία των επονομαζόμενων σωτήρων της».

«Οι ειδικοί και οι πιστωτές δεν μπορούν πλέον να κάνουν τίποτε, καθώς έχουν αποτύχει όλα τους τα σχέδια διάσωσης και έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο. Σε τελική ανάλυση οι διασώστες έχουν ανάγκη την ανάσα των δύο ετών όσο και η κλονιζόμενη κυβέρνηση της Αθήνας», υπογραμμίζει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως «οι περισσότεροι ειδικοί πλέον συμφωνούν στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ σε θέση να σταθεί και πάλι στα πόδια της, χωρίς να γίνει ακόμη ένα σημαντικό κούρεμα του χρέους της».

Στην ίδια γραμμή με την «Tageszeitung» κινείται και η «Bild» που αναρωτιέται «πόσα παραμύθια ακόμη θα μας σερβίρουν για τους Έλληνες», κατηγορώντας την κυβέρνηση Μέρκελ για ανακολουθία λόγων και έργων. Στο δημοσίευμα, αφού υπενθυμίζονται οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που αποκλείουν την παραχώρηση περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα, υπογραμμίζεται πως «τώρα η Άνγκελα Μέρκελ έπεσε στην παγίδα. Βέβαια, ποτέ δεν δεσμεύθηκε ρητά να μην παραχωρήσει χρόνο στους Έλληνες, ωστόσο στην πραγματικότητα εγγυήθηκε την παραμονή τους στην Ευρωζώνη. Το γεγονός ότι αλλάζει το χρονοδιάγραμμα του ελληνικού προγράμματος υποχρεώνει τη Μέρκελ να φέρει το θέμα στο Κοινοβούλιο, το οποίο και θα αποφανθεί».

«Δύο χρόνια περισσότερο για να μην κάνουν τίποτε» είναι ο τίτλος του σχολίου στην online έκδοση  του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».  «Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση να ελαφρυνθεί το βάρος της κρίσης για τους Έλληνες. Η έμφαση στους Έλληνες όμως, δηλαδή στην ταμία και στον γραφίστα, στον εκπαιδευτικό και στην νοσοκόμα, επί παραδείγματι. Και αυτό επειδή ακριβώς εκείνοι υποφέρουν από την ύφεση και την ανεργία. Ωστόσο, η επιμήκυνση διευκολύνει την επιβίωση ενός επαγγέλματος κυρίως: των πολιτικών και ειδικότερα των κυβερνώντων στην Αθήνα. Και αυτοί δεν την αξίζουν», σχολιάζει το γνωστό γερμανικό περιοδικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.