Δεν θα κλείσουν υποκαταστήματα της Αγροτικής και δεν θα γίνουν απολύσεις

Δεν θα κλείσουν υποκαταστήματα της Αγροτικής και δεν θα γίνουν απολύσεις

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του νέου μεγάλου τραπεζικού ομίλου, Χριστόδουλος Αντωνιάδης, διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ότι δε θα κλείσει κανένα υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και δεν θα γίνουν απολύσεις, στο πλαίσιο της εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς.

«Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, δεν θα κλείσουν υποκαταστήματα, τα νούμερα μας “βγαίνουν”. Βρισκόμαστε σε διαδικασία αξιολόγησης όλων των στελεχών», είπε ο Χ. Αντωνιάδης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους και έκανε γνωστό ότι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι όλα τα υποκαταστήματα του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς θα έχουν ενιαία λειτουργία, σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε και οι δύο τράπεζες (Πειραιώς και Αγροτική) διαθέτουν περισσότερα από 800 υποκαταστήματα και αναμένεται να προστεθούν περίπου άλλα 100 μόλις ολοκληρωθεί το deal με τη Γενική Τράπεζα, δραστηριοποιούνται σε 10 χώρες του εξωτερικού, ενώ απασχολούν συνολικά 18.000 εργαζόμενους.

Στο μεταξύ, σε ερώτηση αν ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς προτίθεται να προχωρήσει και σε πιθανή εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο Χ. Αντωνιάδης δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εκτιμώνται όλα στον κατάλληλο χρόνο». Επισήμανε επίσης, ότι οι ελληνικές τράπεζες, μέσω των συγχωνεύσεων και των συνεργασιών, δείχνουν το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με στόχο να αποτελέσουν, όπως είπε, πυλώνες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα, εμφανίστηκε αισιόδοξος και τόνισε ότι στον ορίζονται φαίνονται σημάδια ανάκαμψης. Όπως εξήγησε η αισιοδοξία εξηγείται από το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία διασφάλισε τη συμμετοχή της στο ευρώ (κάτι που δεν ήταν βέβαιο πριν από μερικούς μήνες) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η δόση των 31,5 δις ευρώ κλειδώνει. Ένα άλλο στοιχείο, όπως επισήμανε ο X. Αντωνιάδης, είναι ότι η Ελλάδα κρατάει στα χέρια της το μέλλον των εξελίξεων, με δεδομένο όμως ότι θα εφαρμόσει με συνέπεια τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. «Όλα δείχνουν ότι πολλά θα εξαρτηθούν από εμάς, αλλά και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη διαχείριση της κρίσης και την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη», τόνισε. Προέβλεψε ότι και το 2013 θα είναι μια ακόμα πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, αλλά υπογράμμισε ότι αυτοί που μελετούν τις αγορές εκτιμούν ότι προς τα τέλη του ερχόμενου έτους θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. «Οι παραπάνω ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μάλλον θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», είπε ενώ αναφερόμενος στο θέμα της επανακεφαλοποίησης των τραπεζών ξεκαθάρισε ότι «θα πρέπει να έχει τέτοια στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι οι ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι που δημιουργούνται θα είναι σε θέση να επανακινήσουν την ελληνική οικονομία».

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο νέο τραπεζικό όμιλο της τράπεζας Πειραιώς ο Χ. Αντωνιάδης επισήμανε ότι απόκτηση της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά και της Γενικής Τράπεζας (όταν ολοκληρωθούν και οι τελευταίες διαδικασίες) μεγαλώνουν πάρα πολύ τις δυνατότητες του ομίλου. Υπενθύμισε ότι η Αγροτική Τράπεζα έχει ιστορία εκατό περίπου ετών, ταύτισε το όνομά της με την αγροτική ανάπτυξη της χώρας και, όπως είπε, για το λόγο αυτό το σήμα της συμπεριλαμβάνεται στο λογότυπο του ομίλου μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς.

Καταλήγοντας έκανε γνωστό ότι βασικές προτεραιότητες του ομίλου είναι η στήριξη και η ενίσχυση της γεωργικής επιχειρηματικότητας, των εξαγωγών καινοτόμων ελληνικών γεωργικών προϊόντων και η εκμετάλλευση του επιστημονικού δυναμικού, της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που διαθέτουν οργανισμοί του Δημοσίου, όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο ΕΛΓΑ, κ.α.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.