Ο Κ. Χατζηδάκης ζητάει αύξηση της χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ από την ΕΕ

Ο Κ. Χατζηδάκης ζητάει αύξηση της χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ από την ΕΕ

Τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ημερίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΕΛΙΑΜΕΠ, υπογράμμισε την ανάγκη να αυξηθεί η χρηματοδότηση της ΕΕ προς τη χώρα μας, στο πλαίσιο της νέας διαπραγμάτευσης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, σύμφωνα με τις προτάσεις που παρουσίασε πέρυσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι πόροι που προβλέπονται για την Ελλάδα την περίοδο αυτή θα μειωθούν από τα 20 δισ. ευρώ που ήταν στην περασμένη προγραμματική περίοδο σε μόλις 12 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τεράστια τη μείωση κατά 40% με δεδομένο ότι κατά τον υπολογισμό των πόρων τα δεδομένα που έλαβε υπόψη της η Επιτροπή ήταν αυτά που ίσχυαν από το 2007 έως το 2009 και όχι τα σημερινά τα οποία έχουν δραματικά επιδεινωθεί.

Επομένως, όπως είπε, το ζητούμενο είναι η αλλαγή της μεθόδου υπολογισμού των πόρων σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, μάλιστα το θέμα έχει τεθεί στα αρμόδια όργανα της ΕΕ, αλλά θα τεθεί εκ νέου στις 13 Νοεμβρίου.

Ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά θα υπάρξει πρόοδος στο συγκεκριμένο θέμα και επισήμανε ότι προϋπόθεση για οποιοδήποτε σχεδιασμό αποτελεί η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα.

Στη σημασία των ευρωπαϊκών κεφαλαίων για την ανάταξη της ελληνικής γεωργίας και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Τσαυτάρης, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση.

Ο κ. Τσαυτάρης διευκρίνισε ότι και την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 υπάρχουν αξιοποιήσιμοι κοινοτικοί πόροι για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας.

«Είναι λάθος αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι με το τέλος του 2013, με το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, τελειώνει η υποστήριξη της γεωργίας από την ΕΕ», είπε.

«Η χώρα μας θα συνεχίσει, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να έχει την υποστήριξη της ΕΕ. Θα συνεχιστούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας. Το παρόν χρονικό διάστημα που λαμβάνει χώρα η διαπραγμάτευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και με συστηματικές προσπάθειες ίσως καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε επιπλέον πόρους για την χώρα», προσέθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.