ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης-Eurogroup το μεσημέρι

Τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης-Eurogroup το μεσημέρι

Το στίγμα των ευρωπαϊκών προθέσεων για το πώς θα καλυφθεί το κενό της χρηματοδότησης από την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016 θα αναζητήσει στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup η κυβέρνηση.

Στη τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 1.30 το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την τελική συμφωνία με την τρόικα, για τα μεγέθη του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013, για τις ελληνικές θέσεις για το πώς θα μπορούσε να καλυφθεί μέρος του κενού χρηματοδότησης των 25 δισ. ευρώ που θα προκύψει από την επιμήκυνση, αλλά και για το πώς θα μπορούσε να αναταχθεί γρηγορότερα η ελληνική οικονομία μέσα από την αλλαγή των επιπέδων ρευστότητας.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τονίζει πως σε αυτή την φάση το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν ένα τρίτο πακέτο χρηματοδότησης το οποίο στο εσωτερικό μέτωπο θα άμβλυνε και τις αρνητικές εντυπώσεις από το πολύ σκληρό πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ

Στο σημερινό Eurogroup δεν αναμένεται συζήτηση για το θέμα της δόσης καθώς αυτή θα αποφασισθεί μετά την παρουσίαση της τελικής έκθεσης της τρόικας η οποία ακόμη συντάσσεται από τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ. Η έκθεση αυτή θα παρουσιασθεί στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

Εκεί η Ελλάδα επιδιώκει εκτός από τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ που αρχικά είχε προγραμματιστεί να χορηγηθεί τον Ιούνιο να δοθεί και η δόση Σεπτεμβρίου ύψους 5 δισ. ευρώ. Έτσι, το συνολικό ποσό θα ανέλθει στα 36,5 δισ. ευρώ και θα επιτρέψει τόσο την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών, όσο και την τόνωση των ταμειακών διαθεσίμων που στα μέσα Νοεμβρίου θα βρίσκονται σε οριακά επίπεδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.