ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Με + 5,38% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Με + 5,38% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Αιφνιδιάζουν την αγορά τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια που διαθέτουν μετοχές και κεφάλαια και μέσω συντονισμένων κινήσεων -είτε χθες μέσα στην πτώση, είτε σήμερα στην άνοδο- οδηγούν και κατευθύνουν την οδό Αθηνών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η οποία χθες από το -6% έφθασε στο +3% και αργότερα έκλεινε αρνητικά. Σήμερα, η ίδια μετοχή ήταν ο πρωταγωνιστής με άνοδο 28%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μετοχολόγιο εμφανίζονται 5-6 χαρτοφυλάκια που διαθέτουν  7 εκατομμύρια μετοχές έκαστος. Τόσο στην αγορά, όσο καις την πώληση οι κινήσεις είναι συντονισμένες, ενώ οι περισσότεροι κωδικοί είναι θετικοί και ορισμένοι αρνητικοί.

Η συμπεριφορά, αυτή, απαντάται και στις υπόλοιπες τραπεζικές που πήραν το αίμα τους πίσω. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 802,21 σημειώνοντας άνοδο 5,38%.

Κέρδη 28,3%  για την Τράπεζα Πειραιώς, MIG 16%, Κύπρου 14%, Εθνική 13,22% στα 1,79 ευρώ και Alpha Bank 14,37%.

Mε άνοδο 8,15% ο Μυτιληναίος, 4,79% ο ΟΠΑΠ, 7,20% ο ΟΤΕ και 5,14% η Βιοχάλκο.

Με άνοδο 8,23% η ΕΧΑΕ, 11% η Σιδενόρ και πάνω από 7% η Σωληνουργεία και η Τενέργα. Στα 71,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.