ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τελεσίγραφο Βρυξελλών για την ψήφιση των μέτρων

Τελεσίγραφο Βρυξελλών για την ψήφιση των μέτρων

Τα βλέμματα των Ευρωπαίων ηγετών είναι στραμμένα στην Ελλάδα, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Τετάρτη που αναμένεται να κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης αλλά και τις αποφάσεις της Ευρωζώνης για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Οι Βρυξέλλες στέλνουν σαφές μήνυμα στην Αθήνα για υπερψήφιση των μέτρων, καθώς υποστηρίζουν ότι ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας θα είναι ένα ολέθριο σενάριο χωρίς επιστροφή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος της Κυριακής”, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την ταχεία προώθηση του κυβερνητικού έργου, με ενεργό συμμετοχή – με πολιτικά πρόσωπα – των κομμάτων που θα συνθέτουν την κυβέρνηση.

Οι τροϊκανοί πιέζουν μάλιστα, χωρίς να το δηλώνουν ανοιχτά, για αλλαγές στα πρόσωπα που θα συνεχίσουν το κυβερνητικό έργο, καθώς εκτιμούν ότι ένας ανασχηματισμός με όσους θέλουν να προχωρήσουν είναι αναγκαίος, ώστε τα κυβερνητικά πολιτικά κόμματα να τεθούν προ των ευθυνών τους, χωρίς αμφιταλαντεύσεις και δισταγμούς για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Η Ευρωζώνη ασκεί πιέσεις προς τα κόμματα συνεργασίας, ενόψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Τετάρτη, ξεκαθαρίζοντας ότι η απόφαση – ανάσα για την Ελλάδα στην οριακή ημερομηνία της 12ης Νοεμβρίου, εξαρτάται από την ίδια την Ελλάδα.

Από την Κομισιόν δηλώνουν πως “η έκφραση της έμπρακτης αλληλεγγύης είναι διπλής κατεύθυνσης, από την Ελλάδα κατ’ αρχήν που πρέπει να πράξει τα δέοντα και από την Ευρωζώνη που δηλώνει έτοιμη για στήριξη υπό την προϋπόθεση της τήρησης των συμφωνηθέντων”.

Οι τόνοι στις κοινοτικές πρωτεύουσες σχετικά με το επόμενο δεκαήμερο είναι πλέον δραματικοί και είναι ενδεικτική η προτροπή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ζήτησε να αποφεύγονται αισιόδοξες δηλώσεις από τους Ευρωπαίους ομολόγους του και εξέφρασε επιφυλάξεις για το εάν θα είναι εγκαίρως έτοιμη η έκθεση της τρόικας, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την καταβολή της δόσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.