ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

7 δισ. ευρώ επιπλέον αν η ΔΗΜΑΡ ψηφίσει τα μέτρα;

7 δισ. ευρώ επιπλέον αν η ΔΗΜΑΡ ψηφίσει τα μέτρα;

Τη μέγιστη πλειοψηφία στην ψήφιση των μέτρων ζητούν οι εταίροι και δανειστές ως εγγύηση για την υλοποίησή τους.

Ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι συναρτούν τον τρόπο της εκταμίευσης -αν θα είναι σε μία δόση ή τμηματικά- και την περαιτέρω ενίσχυση της χώρας από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Βουλή και την ενότητα στον κυβερνητικό συνασπισμό. Οι δε Γερμανοί δεν έχουν αποσύρει τις αξιώσεις τους για δεσμευμένο λογαριασμό και ξένους τοποτηρητές στην διοίκηση.

Φυσικά ο Α. Σαμαράς θέλει να τα αποφύγει αυτά και επικαλείται τους κινδύνους ως πολιτικά επιχειρήματα για να πείσει τους κυβερνητικούς του εταίρους.

Το ερώτημα που συζητούν και στις μεταξύ τους συναντήσεις οι αρχηγοί είναι αν υπάρχει περιθώριο παραμονής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση εφόσον δεν ψηφίσει το πακέτο των μέτρων καθώς ο Φ.Κουβέλης στην δήλωσή του ήταν σαφής ότι η άρνησή του για το εργασιακό «δεν αποτελεί επιλογή για να προκαλέσει ρήγμα στην κυβέρνηση ούτε προσκόματα στην συνολική διεκδίκηση για την εκταμίευση των 31,5 δισ. και την διατήρηση της Ελλάδας στην ΕΕ».

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΜEGA,οι πληροφορίες που φθάνουν από τους δανειστές σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της μεγάλης δόσης, αλλά και το επιπλέον που διεκδικούμε, θα εξαρτηθεί από τις ψήφους που θα πάρει το πακέτο των μέτρων στη Βουλή.

Εάν το πακέτο λάβει και τις ψήφους της ΔΗΜΑΡ, τα μηνύματα που φθάνουν, λένε, ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να εκταμιεύσει πέρα από τα 31,2 δις ευρώ, επιπλέον δόση δανείου που ανέρχεται σε 7 δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές συναρτούν το ποσό από το πόσες ψήφους θα πάρει το πακέτο, γιατί από αυτό θα φανεί πόσο χρόνο έχει μπροστά της η κυβέρνηση και κατά πόσο μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.