“Στέγνωσαν” τα κρατικά ταμεία

“Στέγνωσαν” τα κρατικά ταμεία

Τα κρατικά Ταμεία δεν έχουν ρευστό, πόσο μάλλον 5 δισεκατομμύρια που απαιτούνται άμεσα.

Πρόκειται για τα χρήματα που είχε δανειστεί η χώρα τον Αύγουστο προκειμένου να πληρώσει ομόλογα της ΕΚΤ που έληγαν.

Στις 16 Νοεμβρίου τα γραμμάτια αυτά λήγουν. Ακόμη και εάν όλα πάνε καλά και στις 12 του μήνα το eurogroup ανάψει το πράσινο φως για τη δόση, αυτή δεν πρόκειται να εκταμιευτεί πριν τις 17 η ακόμη και τις 20 του μήνα.

Σε αυτή την περίπτωση η χώρα θα βρεθεί προ άμεσης χρεοκοπίας.

Εκτός από τα χρήματα αυτά η χώρα θα πρέπει στο ενδιάμεσο να καλύψει ένα ακόμη ποσό της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου. Αυτό ίσως καλυφθεί από έκδοση νέων ομολόγων εντός της εβδομάδας.

Το καλύτερο σενάριο για τη χώρα λέει πως αφού ψηφιστούν τα μέτρα και ανάψει το πράσινο φως για τη δόση να ληφθεί μια παράλληλη, καθαρά πολιτική απόφαση ώστε να δοθεί παράταση από την ΕΚΤ κατά ένα μήνα στην αποπληρωμή του ομολόγου, ώστε να αποφύγει η χώρα το πιστωτικό γεγονός το οποίο δεν επιθυμεί κανείς στην Ευρώπη. Αυτό βέβαια μένει να αποδειχθεί…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.